Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, crede ca Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga din politica, din moment ce a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu va nominaliza un condamnat sau un urmarit penal pentru functia de premier, Liviu Dragnea l-a acuzat pe seful statului ca incalca Constitutia.

"Îi doresc mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu premier, nici nu am spus cu cine vrem noi să mergem la Cotroceni ca şi propunere de prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă acum că face ce îi spune doamna preşedinte de la PNL (n.r. - Alina Gorghiu), nu vrea să-i iasă din cuvânt. Să spui, înaintea alegerilor, pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş, şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia", a declarat Dragnea, la Romania TV.

Reactia Alinei Gorghiu nu a intarziat sa apara. Aceasta a declarat, ferm, ca Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga din politica, el fiind condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului.

"Am senzatia, cateodata, ca declaratiile dlui Dragnea vin intr-o tara in care nu exista reguli, nu exista o ordine, nu exista nimic. Intr-un stat democratic tii cont de niste rigori. O persoana condamnata este o persoana condamnata. Pana una-alta, daca refuzam sa credem in justitia din Romania inseamna ca nu mai avem ce cauta in Romania. Dar, daca avem o hotarare judecatoreasca, ce spune ca suntem condamnati pentru o anumita infractiune, avem obligatia sa o respectam. Eu va marturisesc ca nu stiu ce mai cauta dl Dragnea in Parlamentul Romaniei. Daca avea decenta, indiferent ca se simte inlauntrul domniei sale vinovat sau nevinovat, ar fi trebuit sa faca pasul lateral si sa spuna: "nu manjesc imaginea Parlamentului cu problema mea' si s-ar fi dus domnia sa acasa si ar fi facut cu totul si cu totul altceva
", a afirmat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, potrivit Antena 3.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.