Senatorul Gabriel Oprea a anuntat, pe Facebook, ca a depus la Senat cererea catre Calin Popescu Tariceanu pentru reluarea votului asupra solicitarii DNA de urmarire penala in dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa, afirmand ca nu este intentia sa de a "fugi de Justitie", dar considera ca dosarul este o "rafuiala" politica.

"Am depus astazi cererea catre Presedintele Senatului. Nu a fost si nu este intentia mea sa fug de Justitie. Insa ceea ce se intampla cu acest dosar nu este in regula. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigina, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre razbunari si rafuieli cu substrat politic", scrie Oprea.

El a postat pe Facebook si o fotografie cu cererea semnata si adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Partidul National Liberal a anuntat joi ca va solicita luni reluarea votului in Senat in cazul inceperii urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca social-democratii nu se vor opune in cazul unei solicitari oficiale de reluare a votului in cazul lui Gabriel Oprea si spune ca principalii vinovati de actuala situatie sunt cei care l-au "creat" ca lider politic si l-au incurajat, respectiv fostul presedinte Traian Basescu si "alte institutii", informeaza News.ro.

Biroul Permanent al Senatului va discuta in sedinta de luni solicitarea PNL, urmand ca senatorii sa solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentara a demersului.

Intre timp, inclusiv Gabriel Oprea a scris pe Facebook ca va cere reluarea votului si nu vrea sa se opuna Justitiei, afirmand ca a "gresit" atunci cand le-a cerut colegilor sa voteze impotriva cererii DNA.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru News.ro, ca votul asupra cererii procurorilor DNA in cazul lui Gabriel Oprea nu poate fi reluat pentru ca nici Constitutia, nici Legea privind responsabilitatea ministeriala ori Regulamentul Senatului nu prevad acest lucru, singura ”optiune fireasca” fiind demisia lui Oprea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”impotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.