Instanta suprema a admis, marti, cererea deputatului Sebastian Ghita, de anulare a controlului judiciar stabilit de procurorii DNA in dosarul de coruptie in care este cercetat alaturi de Victor Ponta, decizia fiind defintiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat, marti, ridicarea controlului judiciar stabilit de procurorii DNA pentru Sebastian Ghita, in dosarul de coruptie in care este cercetat alaturi de Victor Ponta.

Ghita a contestat, in 8 septembrie, la instanta suprema, masura controlului judiciar, precizand ca nu va renunta sa vorbeasca despre acuzatiile de spalare de bani care i se aduc.

Deputatul a sustinut ca i se ingradesc doua drepturi fundamentale, dreptul la libera circulatie si dreptul la libera exprimare.

"Eu consider ca statul are suficiente mijloace sa intervina atunci cand un cetatean nu respecta legile sau deciziile impuse de judecatori. Senzatia mea este ca din ce in ce mai des unii procurori incearca sa ne bage in cap ideea ca nu e voie sa vorbim in Romania, ori chestiunea acesta e ceva care tine de libertatea noastra si e ceva ce nu mai acceptam, oricate sfaturi ne dau avocatii, prietenii sau rudele, e ceva ce trebuie sa tinem inca viu”, a spus deputatul, pe 8 septembrie, in fata sediului ICCJ.

Ghita s-a intrebat, retoric, de ce ideea de patriotism este "criticata si zdrobita".

"Din ce in ce mai multi oameni ne intreaba de ce ideea de patriotism, ideea nationala si de interes al romanilor in tara lor e atat de vehement respinsa, criticata si zdrobita. Am citit astazi (joi, n.r.) pozitia unor jurnalisti care cu mandrie ne explica cum capitalul romanesc s-a autodistrus si a corupt si a furat, in timp ce minunatii investitori straini nu ne fura, nu-si repatriaza profiturile, nu dau spaga si numai noi, romanii, care mai avem 10 la suta din economie suntem vinovati, iar prietenii jurnalistilor platiti dinafara si ONG-istii isi fac datoria fata de economia romaneasca", a spus Sebastian Ghita, potrivit www.www.news.ro

Deputatul s-a referit apoi la controlul judiciar stabilit de procurori.

"Acea masura impusa ieri (miercuri, n.r.) nu-mi da voie sa vorbesc despre Victor Ponta, nu-mi da voie sa vorbesc despre domnul procuror si nici despre dosar. Daca procurorul calca maine pe cineva pe strada, eu n-am voie sa ma refer la fapta dansului, ca nu doreste el", a declarat Ghita.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

El a explicat ca procedura prin care a fost organizata vizita lui Tony Blair in Romania a fost folosita si in cazul vizitei fostului presedinte american Bill Clinton sau a fostului sef al CIA.

"In 2005, o fundatie, impreuna cu mai multi sponsori, printre care Omnilogic, l-a invitat cu 500.000 de dolari pe Bill Clinton. Procedura a fost aceeasi ca la domnul Blair. Sute de sefi de institutii din Romania au mers la acel eveniment, gratuit. Ulterior, Omnilogic a incheiat sute de contracte cu institutiile ale caror sefi au participat la conferinta. A mai fost si Rudolf Giuliani, a venit fostul sef al CIA, cu 300.000 de dolari. O sa ajungem de rasul lumii in felul acesta. Ieri, jurnalistii de la The Sun au venit special sa-mi ia o declaratie despre aceasta situatie care i-a uimit", a mai spus Sebastian Ghita.

Intrebat de ce ar fi fost nemultumit Victor Ponta cand l-a vazut pe listele electorale din Prahova din 2012, asa cum a declarat Liviu Dragnea, Sebastian Ghita a aratat ca "despre multumirile sau nemultumirile domnilor Ponta si Dragnea, multe sunt de spus. Si ati vazut rezultatul: aparitia unui nou partid. Stiu eu ce spune Ponta despre Dragnea si Dragnea despre Ponta? O sa ne lamurim”.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, in dosarul in care fostul premier este acuzat de complicitate la spalare de bani.

Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara, pentru a face o vizita in China.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalitati politice straine, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.