Dragos Tudorache, "omul de incredere" al lui Ciolos si noul ministru de Interne, are o experienta de 16 ani in OSCE, ONU si CE

Dragos Tudorache, numit marti in functia de ministru de Interne, a venit in Guvern odata cu instalarea Cabinetului, lucrand indeaproape cu premierul Dacian Ciolos ca sef al Cancelariei, dupa ce in ultimii 11 ani a lucrat in Comisia Europeana pe mai multe posturi, iar alti cinci ani a activat la OSCE si ONU.

Dragos Tudorache a fost numit in Guvern in noiembrie 2015, fiind adus de premierul Dacian Ciolos de la Bruxelles. Tudorache este cunoscut drept un "om de incredere" al premierului.

Intr-un interviu acordat HotNews, seful Cancelariei prim-ministrului a explicat ca a renuntat la salariul de peste 10.000 de euro de la Comisia Europeana pentru unul de 3.000 de euro in Guvern pentru ca a "crezut in proiectul" lui Ciolos.

"Am venit de la 10.500 euro la 3.000 de euro pentru ca am crezut in acest proiect. Pe parcursul carierei mele profesionale, indiferent unde a fost ea, din momentul in care am parasit tara, ma gandeam in permanenta daca se va oferi vreodata posibilitatea ca sa pot sa revin in tara, sa dau ceva inapoi tarii. Ma voi intoarce la Bruxelles la finalul mandatului", spunea Tudorache.

Dragos Tudorache are 41 de ani, are studii juridice, iar intre 1997 si 2002 a fost judecator la Galati.

Din 2000, a inceput sa lucreze si in institutii europene si internationale, mai intai ca sef de unitate si coordonator al celulei de analiza pentru Kosovo, in cadrul OSCE, iar apoi ca sef al departamentului juridic a echipei judecatorilor internationali ai ONU pentru zona Kosovo.

In 2005, Dragos Tudorache a fost Task Manager in cadrul departamentului Justitie si Anticoruptie la Delegatia Comisiei Europene, iar din 2007 a devenit coordonator la Facilitatea Schengen din cadrul Comisiei Europene, potrivit News,ro.

A continuat activitatea in Comisia Europeana ca director executiv interimar al Agentiei eu-LISA pe Mari Proiecte IT, sef de unitate pe Afaceri Internationale la Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, iar, inainte de a ajunge in Cabinetul Ciolos, a fost numit sef de unitate in Coordonare si Strategie in cadrul aceleiasi Directii.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

A absolvit cursurile Universitatii Alexandru Ioana Cuza din Iasi si a urmat un master in drept european la Universitatea din Stockholm, Suedia.

Potrivit declaratiei de avere, Tudorache detine doua terenuri in orasul Bicaz, judetul Neamt, in suprafata totala de peste 1.200 de metri patrati, precum si un apartament de 115 metri patrati in Bucuresti, o casa de 75 de mp in Bicaz, o casa in Belgia, la Bruxelles, de 180 de metri patrati, si un apartament de 59 de metri patrati tot in Bruxelles. Toate proprietatile le detine alaturi de sotie.

Seful Cancelariei premierului are si doua autoturisme, un Mercedes din 2007 si un Ford Fiesta din 2010.

Tudorache are datorii de 848.332 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.