Sorin Paun, managerul interimar Spitalului Floreasca, si-a inaintat demisia din functie, miercuri seara, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la finalul discutiilor cu acesta. El a spus ca, in cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie.

"In aceasta seara, doctorul Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a inaintat demisia din functia de conducere a unitatii sanitare. In cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital pana la organizarea concursului, cel tarziu in luna octombrie", a anuntat ministrul Sanatatii, la finalul discutii purtate, miercuri seara, la Ministerul Sanatatii.

El a mai spus ca Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapida a situatiei.

"Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Paun si o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunosinta elemente care sa puna la indoiala onestitatea sa si calitatile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapida a situatiei", a adaugat ministrul Vlad Voiculescu.

Inainte de discutiile cu managerul Spitalului Floreasca, ministrul Vlad Voiculescu s-a intalnit, miercuri seara, cu o parte dintre medicii demisionari de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului.

Discutiile intre Vlad Voiculescu si medicii demisionari au durat aproximativ patru ore, Bogdan Oprita, coordonatorul UPU Floreasca si al SMURD Bucuresti, declarand ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca doreste sa demisioneze din cauza conflictului cu managerul unitatii medicale.

Oprita a mai spus ca, in ultima perioada, discutiile cu administratia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, in opinia sa, reprezinta o lacuna grava in comunicare.

El a mai aratat ca medicii demisionari i-au prezentat ministrului documente privind poblemele de la spital, de care s-ar face responsabil managerul Spitalului Floreasca, Sorin Paun.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Oprita a mai afirmat ca UPU de la Floreasca, unde ajung zilnic 380-420 de pacienti, nu isi va mai putea desfasura activitatea in conditiile in care peste 90 la suta din cadrele medicale demisioneza, daca nu va fi gasita o solutie.

"Departamentul nostru are, in momentul de fata, un numar de 33 de posturi ocupate, la care nu ni n-a aprobat scoaterea la concurs desi am facut nenumarate referate pentru a suplimenta numarul acestor oameni. Trebuie spus ca din cele 33 de norme, doua colege au contractul suspendat, fiind in concediu de ingrijirea copilului, inca doua-trei norme sunt, de fapt, jumatate de norma, adica trei colegi lucreaza cu jumatate de norma, facand a doua specialitate, iar noi ne invartim undeva intre 29 si 30 de persoane care isi desfasoara activitatea. Socotiti dumneavoastra, acum, daca acesti colegi, in numar de 17, si-au prezentat demisia, cati mai raman si daca o unitate de primire urgente de talia Spitalului Floreasca, ce primeste zilnic, in medie, intre 380 si 420 de pacienti si mai asigura si SMURD-ul la nivelul spitalului nostru, doua unitati de terapie intensiva, elicopter, avion, isi poate desfasura activitatea”, a mai declarat coordonatorul UPU Floreasca.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

La randul sau, ministrul Sanatatii a spus, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare si unele administrative, el confirmand ca au existat "niste probleme cu medicamentele", care s-au remediat intre timp.

El a explicat ca, din discutiile de pana acum cu medicii demisionari, pare sa fie vorba despre "probleme grave de comunicare" .

Cel putin 17 medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat, miercuri, reclamand ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente, astfel ca ei sunt nevoiti sa cumpere unele medicamente din banii lor. Medicii spuneau ca, in aceste conditii, 15 dintre ei au demisionat, iar alti 15 ar urma sa isi dea demisia in zilele urmatoare.

Citeste si:
Bianca Adam și mama ei, discuții aprinse în cursa pentru ultima...
Bianca Adam și mama ei,...

"Domnul manager, cand are o problema cu noi, recurge la tot felul de masuri de intimidare, suntem chemati in biroul dumnealui sa dam tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia ca nu ne putem desfasura activitatea si am decis sa ne inaintam demisia, sa ne gasim de munca in alta parte (...) Suntem in preaviz 14 zile, dupa care vom vedea ce vom face. Nu gasim niciun fel de intelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea sa ne asculte ", a afirmat unul dintre medicii demisionari.

Demisionarii spun ca aceasta situatie a aparut de aproximativ doua-trei luni si, desi a fost informat si Ministerul Sanatatii si s-au gasit solutii, au aparut alte probleme, in sensul ca au disparut alte medicamente sau s-au facut achizitii de aparatura noua care apoi a fost retrasa, spunandu-li-se ca au tot ce le trebuie la UPU, transmite News.ro.

Citeste si:
Ciucă: „Îndemn pe toți românii să respecte restricțiile”
Ciucă: „Îndemn pe toți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.