Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti seara, dupa ce a participat la funeraliile din Italia, ca va propune o zi de doliu national pentru victimele cutremurului din Peninsula, cel mai probabil joi, si totodata a declarat ca nu mai exista niciun roman disparut, ultimul fiind identificat in cursul zilei de marti.

„Din informatiile pe care le am, de astazi si acea persoana care fusese data disparuta a fost identificata, deci nu mai avem practic persoane disparute. Avem doar aceste persoane care inca sunt spitalizate”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

Totodata, prim-ministrul a anuntat ca cel mai probabil joi va fi decretata zi de doliu national pentru romanii care si-au pierdut viata in urma cutremurului de saptamana trecuta din Italia.

„In sedinta de guvern (de miercuri - n.r.) o sa propun si o zi de doliu national pentru ei. (...) Foarte probabil joi o sa propun zi de doliu”, a spus Ciolos, in Italia.

Dacian Ciolos a participat marti la funeraliile de stat din Italia pentru victimele cutremurului de saptamana trecuta, alaturi de ministrul Muncii, Dragos Paslaru.

In cursul zilei, premierul i-a vizitat, timp de peste o ora, pe romanii internati in spital in Italia, afirmand ca acestia sunt intr-o stare buna, si a anuntat ca Executivul va trimite un asistent social in Italia pentru a ajuta victimele sa intre cat mai repede in posesia ajutoarelor din partea statului.

"Am stat de vorba cu doamnele, le-am explicat ce am decis sa facem, ajutorul fianciar pe care sa il acordam. Le-am spus ca am decis chiar de maine sa vina un asistent social de la Bucuresti, care va sta o luna, doua, cat va fi necesar aici, ca sa ajute persoanele de la ambasada, sa faca toate formalitatile necesare ca oamenii sa poata intra in posesia ajutorului pe care il acordam", a spus Ciolos, la finalul vizitei, intr-o declaratie oferita Digi24.

Prim-ministrul a precizat ca, desi ajutorul dat de stat nu este "semnificativ din punct de vedere financiar", este important ca el sa ajunga cat mai repede la victime.

Seful Executivului a spus ca cele trei femei care au ramas internate, dupa ce una dintre victime a fost externata in cursul zilei de marti, sunt "intr-o stare buna" si se recupereaza. O alta pacienta va fi externata zilele acestea, a mai spus Ciolos.

Citeste si:
Cine va conduce Autoritatea Electorală Permanentă. Alegeri...
Cine va conduce Autoritatea...

Potrivit datelor MAE de luni seara, 11 romani au murit in cutremur, 6 sunt raniti si aproximativ 30 de romani se afla in taberele de sinistrati.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare in suma de 6.000 de euro pentru copiii ramasi orfani in urma cutremurului din Italia, in suma de 1.000 de euro pentru fiecare persoana decedata in seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale caror locuinte au fost distruse in proportie de peste 50% si isi mentin resedinta in Italia si 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinta proprie, dar nu mai au unde sa stea dupa cataclism.

De aceste ajutoare urmeaza sa beneficieze aproximativ 50 de familii, realteaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.