Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca problemele din Codul fiscal privind impozitele platite de veterani nu sunt provocate de Guvernul sau, ci sunt ale celor care au elaborat initial actul, si nu va mai accepta ca cei care au "minat" terenul prin inactiune sau greseli sa acuze Cabinetul sau, care trebuie sa tot repare aceste probleme.

"Suntem acuzati pe nedrept pentru lucruri care au scapat, probabil, celor care au elaborat Codul fiscal si in niciun caz nu e acest Guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele metodologice. (...) Asa cum s-au obisnuit unii, sa mineze terenul prin modul in care au planificat sau nu au planificat anumite lucruri in anii trecuti si sa le puna acum pe umerii tehnocratilor pentru ca e foarte simplu in an electoral. Nu o sa mai accept lucruri de genul acesta", a spus Ciolos, facand referire la PSD, care l-a acuzat pentru problemele privind impozitele pe care trebuie sa le plateasca veteranii, potrivit News.ro.

Prim-ministrul a precizat ca "nu are nicio disputa cu nimeni", referindu-se la Liviu Dragnea, insa spune ca a fost "surprins" de afirmatiile ca Executivul ar fi introdus taxe suplimentare prin Normele privind Codul fiscal sau ca ar fi pus veteranii sa ramburseze bani, acest lucru nefiind adevarat.

"Normele nu pot sa rezolve eventuale scapari sau eventuale probleme care nu au fost califcate la vremea respectiva in Codul fiscal", spune Ciolos.

Premierul a spus ca a cerut deja Ministerului de Finante sa rezolve problema si sa caute solutii pentru ca veteranii si familiile lor sa plateasca in continuare impozitul cu deducerile la care au dreptul.

"Recunosc ca sunt acolo niste aberatii, asa cum am mai gasit aberatii pe care a trebuit sa le corectam intre timp. Cred ca trei ori am modificat pana acum Codul fiscal tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci cand a fost elaborat Codul fiscal, nu de catre acest Guvern", a mai spus prim-ministrul, adaugand ca este important ca oamenii sa stie "de unde vin problemele".

Liderul PSD Liviu Dragnea ameninta Cabinetul condus de Dacian Ciolos cu o motiune de cenzura daca nu rezolva situatia veteranilor care ar fi primit somatii de la ANAF pentru plata retroactiva a unor impozite, transmise in baza unei Hotarari de Guvern din luna martie pe tema Codului fiscal, spunand ca Guvernul da dovada de "dispret".

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Dragnea critica hotararea 159/2016 a Guvernului, prin care veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatiuni au ramas fara unele drepturi prevazute de Codul fiscal. HG privind normele metodologice ale Codului fiscal a fost aprobata in luna martie, insa, potrivit unor informatii aparute in presa, veteranii care detin impreuna cu sotiile lor terenuri, case sau masini vor trebui sa plateasca retroactiv impozitele, desi erau scutiti pana la data intrarii in vigoare a acestei HG. Veteranii ar fi inceput sa primeasca deja somatii de la ANAF.

"Nu sunt patetic. Respectul pe care il datoram lor nu se masoara in bani; cu toate acestea, drepturile pe care statul le acorda sunt atat de putine. Ii cer de aceea premierului Ciolos ca, urgent, sa anuleze efectele acestei noi si uluitoare dovezi de dispret la adresa romanilor. Romania este o tara care isi cinsteste eroii, inca mai este asa ceva. Daca acest guvern nu va sti sa-si cenzureze macar acest dispret, il va cenzura PSD prin motiune", a spus Liviu Dragnea.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.