Ponta: Am contestat decizia pur politica a noului ministru al Educatiei; daca exista stat de drept, voi castiga in instanta.

Victor Ponta precizeaza ca a contestat decizia de plagiat data de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru ca este una ”pur politica a noului ministru al Educatiei, Mircea Dumitru”, pentru a ocupa pentru cateva luni fotoliul de la Ministerul Educatiei. Ponta sustine ca va castiga in instanta daca ”mai exista in Romania stat de drept”.

”Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru - de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern (fostul ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia)! Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist, exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate (cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014). (...) Daca exista stat de drept in Romania, voi castiga (din nou) in instanta, iar instructorii de pionieri vinovati de asemenea abuzuri trebuie sa plateasca pentru asta!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier sustine ca actualul Executiv ”isi folosesste puterea pentru” a lupta cu el, precizand ca o instanta administrativa numita politic de Guvern nu poate sa aplice o lege din 2016 pentru o lucrare de doctorat analizata in 2003.

”Faptul ca Guvernul de tehnocrati isi foloseste puterea pentru a lupta doar cu mine arata ca au renuntat sa mai arate ca pot guverna mai bine - si pentru romanii obisnuiti si de bun simt asta e singurul lucru cu adevarat important!”, a mai scris Ponta.

Fostul premier sustine ca lucrarea sa de doctorat asupra careia planeaza suspiciuni de plagiat a fost redactata in patru ani si ca a respectat legislatia din perioada respectiva, potrivit NEWS.ro.

”Am inceput in 1999 lucrarea de doctorat finalizata in 2003 - am respectat toate legile aflate in vigoare atunci (mentionand in lucrare la bibliografie toate sursele folosite) - sunt judecat acum dupa o Ordonanta de Urgenta aprobata in stil comunist in 2016 (la 13 ani dupa). Regula fundamentala a statului de drept este neretroactivitatea legilor. Am primit verdict de neplagiat in 2012 de la CNACTDU (aceeasi institutie care a analizat atunci si teza de doctorat a dnei Kovesi) - nimeni nu a contestat legal acel verdict. Nu pot sa fiu judecat de acelasi CNACTDU dupa 4 ani si sa dea un verdict diferit fara sa fi aparut niciun element nou. O alta regula fundamentala a unui stat de drept este sa nu judeci de mai multe ori acelasi caz daca nu au aparut elemente noi. Noul CNACTDU (condus de un domn suparat si convins ca a pierdut alegerile pentru Presedintele Academiei pentru ca eu l-am sprijinit pe contracandidatul sau) a analizat o singura teza: a mea!!! Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pentru un singur om intr-un stat de drept! Nu poate o instanta administrativa numita politic de Guvernul Tehnocrat sa aplice o Lege din 2016 pentru o teza finalizata in 2003, sa judece din nou un caz judecat deja in 2012, sa ignore o decizie definitiva a ICCJ”, a mai scris Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Fostul prim-ministru Victor Ponta a contestat, luni, decizia de plagiat data de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Astfel, potrivit ministrului Educatiei, intr-o scurta declaratie pentru News.ro, lucrarea lui Victor Ponta va fi reanalizata, Comisia de contestatii putand sa mentina sau nu verdictul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.