Consilierul local USB Clotilde Armand a condamnat pe pagina sa de Facebook atacurile teroriste de joi noapte de la NIsa.

Clotilde Armand sustine, intr-o postare pe Facebook, deportarea celor care fac propaganda terorista islamista si care sunt condamnati de instantele europene, dar nu e singura masura pe care consilierul local USB o cere.

"Ziua Nationala a Frantei a fost indoliata de un ingrozitor atentat terorist la Nisa, care a facut peste 80 de victime nevinovate, printre care si copii.

Sunt socata si totodata revoltata pentru acest val de atentate teroriste monstruoase orchestrate de islamisti pe teritoriul Europei si indeosebi al Frantei mele natale. Totodata ma rog pentru victimele atentatelor si rudele acestora care trec prin clipe foarte grele.

Din pacate, teroristii islamisti au profitat de spiritul european de toleranta si de respectul nostru pentru drepturile omului pentru a ne face rau.

Este momentul sa dam dovada de solidaritate, dar si de fermitate in fata acestui val de terorism islamic.

Eu personal sustin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice si sunt condamnati astfel de instantele europene. De asemenea, moscheile cu clerici radicali islamisti ar trebui inchise. Libertatea religioasa nu mai trebuie sa fie abuzata pentru a instiga la comiterea unor astfel de atrocitati.

Este momentul sa spunem raspicat ca musulmanii veniti in Europa, imigranti de data recenta sau chiar din a doua sau a treia generatie, trebuie sa respecte valorile civizilizatiei europene, de toleranta, respect pentru drepturile si libertatile celorlalti, inclusiv pentru drepturile femeilor, sau se pot gandi la a se muta in statele din Orientul Mijlociu.

Totodata, este nevoie de o solidarizare a Europei si Statelor Unite pentru a solutiona conflictele din Siria si Irak si pentru a elimina gruparea Stat Islamic. A fost tolerata mult prea multa vreme o rana supuranda chiar in apropierea granitelor europene, care a alimentat un val de terorism islamic si a pus in miscare un numar mare de refugiati, pe care statele europene nu-l pot gestiona si integra pe termen scurt. De asemenea, se pare ca gruparile teroriste au profitat de naivitatea si buna-vointa unor lideri europeni si s-au infiltrat printre refugiati, cu scopul de a alimenta teama si chiar de a sabota constructia europeana.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Nu putem sa ne crestem copiii in teama permanenta de astfel de atacuri, nici nu ne dorim o societate in care din ce in ce mai multe drepturi si libertati individuale sa fie limitate in numele luptei anti-teroriste. Tocmai de aceea trebuie combatute cauzele radicalizarii, promovate modificari constitutionale, acolo unde este cazul, si expulzati adeptii terorismului islamic de pe teritoriul Uniunii Europene", a spus Clotilde Armand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.