Politica 30 Mai 2016 11:49
Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este audiata, luni, la sediul DNA, aceasta declarand ca se asteapta "la ce este mai rau" fiind ultima saptamana de campanie electorala.

Lia Olguta Vasilescu a ajuns luni dimineata la sediul DNA pentru a fi audiata. La sosire aceasta a declarat ca nu stie exact de ce a fost chemata si ca au mai fost audiati martori in dosarul ei.

"Ma astept la ce este mai rau, avand in vedere ca este ultima saptamana de campanie electorala", a mai declarat edilul Craiovei.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a fost retinuta de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, pe 30 martie, fiind acuzata de patru fapte de luare de mita, trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, urmand sa fie prezentata joi Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Aceasta a fost arestata la domicilu pana pe 6 aprilie, cand Curtea de Apel Bucuresti a decis sa revoce masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Bucuresti in cazul acesteia.

Alaturi de ea sunt cercetati sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non profit, ambii acuzati de complicitate la luare de mita.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic. "Donatiile" respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei", anunta procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

DNA mai precizeaza ca in cursul anului 2014, Lia Olguta Vasilescu ar fi pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

"Concret, Vasilescu Lia Olguta a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova", anunta DNA.

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitarile Liei Olguta Vasilescu pentru a nu intampina dificultati in desfasurarea lucrarilor, precizeaza MEDIAFAX.

Totodata, "edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016", se arata in comunicatul de presa.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.