Politica 28 Mai 2016 13:45
Fostul presedinte Traian Basescu a calificat drept "amenintari mincinoase" afirmatiile lui Vladimir Putin in cazul Romaniei, precizand ca acesta a coborat la nivelul unui propagandist si ca presedintele Iohannis, premierul Ciolos si ministrul de externe Comanescu ar trebui sa aiba o reactie.

"Vladimir Putin este un lider de care trebuie sa tii cont. Din pacate pentru prestigiul sau, pe 27 mai, la Atena, a facut o declaratie care il coboara la nivelul de simplu propagandist, afirmand, citez, <<daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea>>, adaugand ca <<in aceeati situatie se afla si Polonia>>, potrivit Reuters. Categoric este un mesaj pentru populatie si nu pentru oamenii politici avizati" a scris Basescu, pe pagina personala de Facebook.

Fostul sef de stat mai spune ca oamenii politici avizati stiu foarte bine ca obiective industriale strategice, aglomerari urbane sau obiective militare din Romania au devenit tinte posibile pentru armata Federatiei Ruse imediat dupa intrarea in NATO, scrie MEDIAFAX.

"Faptul ca pe teritoriul Romaniei si Poloniei se dezvolta un sistem defensiv de aparare antiracheta pentru cele doua tari si pentru spatiul european nu este decat o reactie de raspuns, o reactie de aparare, o reactie de descurajare a agresivitatii posibile a Federatiei Ruse. Oare de ce o fi tinut Vladimir Putin sa coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare romanilor ? PS-Domnule Presedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Ciolos, Domnule Ministru Comanescu, chiar nicio reactie la amenintarile mincinoase ale lui Vladimir Putin?", a mai spus Basescu.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat Romania si Polonia ca s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, pe fondul gazduirii elementelor sistemului antiracheta american, considerat o amenintare la adresa Moscovei, relateaza Reuters.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.