Politica 25 Mai 2016 12:34
Romania doreste sprijinul activ al SUA pentru o prezenta Aliata inaintata pe tot flancul estic, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra, i-a transmis premierul Dacian Ciolos vicepresedintelui SUA, Joseph Biden, in cadrul intrevederii de la Washington.

''In cadrul discutiilor premierul roman si vicepresedintele american au abordat cateva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterala, cu accent pe interesul comun de a intari Parteneriatul Strategic, care sta la baza cooperarii dintre cele doua tari. Cei doi inalti demnitari si-au exprimat satisfactia fata de nivelul excelent al dimensiunii de securitate si aparare, subliniind ca exista premise favorabile pentru consolidarea si aprofundarea acestuia'', informeaza Guvernul prin intermediul unui comunicat de presa.

Convorbirile au vizat si stadiul pregatirii Summit-ului NATO de la Varsovia, din luna iulie a acestui an. Premierul Dacian Ciolos a prezentat aspectele de securitate si aparare care prezinta un interes particular pentru Romania, precum si pozitia nationala in raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii in cadrul reuniunii la nivel inalt a Aliatilor.

Seful Executivului a evidentiat faptul ca Romania doreste sprijinul activ al SUA pentru o prezenta Aliata inaintata pe tot flancul estic, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra.

Potrivit aceleiasi surse, vicepresedintele Biden a reconfirmat angajamentul SUA, atat in plan bilateral romano-american, cat si in context aliat in vederea consolidarii securitatii si apararii in spatiul euroatlantic. Oficialul american a salutat implicarea activa a Romaniei in eforturile de prevenire si combatere a riscurilor si provocarilor de securitate cu care se confrunta Alianta Nord-Atlantica, scrie MEDIAFAX.

''Principalul obiectiv al vizitei este consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, astfel incat cooperarea economica sa atinga acelasi nivel inalt de excelenta si dinamica pozitiva precum interactiunea pe palierul politico-militar'', a declarat premierul Ciolos. La randul sau, vicepresedintele Biden a subliniat ca Romania a fost si ramane un partener si aliat de incredere al SUA. De asemenea, oficialul american a aratat ca exista un interes reciproc de utilizare a potentialului semnificativ de dezvoltare a cooperarii economice.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Prim-ministrul roman si vicepresedintele american au avut si un schimb de opinii privind evolutiile relevante din vecinatatea estica si cea sudica a Aliantei Nord-Atlantice, cu accent pe Republica Moldova si Ucraina.

Ciolos efectueaza o vizita de trei zile in SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.