Politica 20 Mai 2016 10:45
Noul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a depus vineri juramantul la Palatul Cotroceni.

Vlad Voiculescu a lucrat in ultimul an in calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finante, Anca Dragu. Inainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenta si masterul la Universitatea de Economie si Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), avand in prezent peste 10 ani de experienta in domeniul financiar.

De asemenea, Vlad Voiculescu a mai detinut pozitia de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG si este initiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este Vicepresedinte si Trezoriei al European Cancer Patient Coalition.

El a fost implicat, de-a lungul timpului, in mai multe proiecte sociale in domeniul sanatatii, cel mai cunoscut fiind reteaua de citostatice, prin care voluntarii implicati transportau gratuit in Romania medicamente esentiale in tratarea cancerului care nu se gaseau in spitalele si farmaciile romanesti. Proiectul a fost dezvaluit in cadrul unei investigatii HotNews, care a stat la baza unui documentar HBO, „Reteaua”.

"Am ezitat in aceasta perioada intre un om din sistem, care sa cunoasca sistemul si sa vina cu o propunere de reforma, si unul din afara care sa cunoasca sistemul, (...) dar care sa vina cu o viziune, cu echidistanta, data fiind situatia (...), asteptarile din partea societatii, tensiunile din sistemul medical. Am decis sa-mi asum un risc si sa vin cu aceasta propunere", a spus premierul Dacian Ciolos joi seara, precizand ca Vlad Voiculescu este un economist care de cativa ani a avut ocazia sa cunoasca sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societatii civile.

Decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii, semnat de Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu in functia de Ministru al Sanatatii, ceremonia de depunere a juramantului urmand sa aiba loc la ora 14, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Vlad Voiculescu, propunerea premierului Ciolos la Ministerul Sanatatii

Premierul Dacian Ciolos a inaintat joi presedintelui, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii, informeaza Guvernul.

Potrivit unor surse politice, presedintele ar urma sa semneze vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii, iar acesta va depune juramantul de investire in aceeasi zi, la Palatul Cotroceni.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finantelor, are o experienta de 14 ani de munca in Viena si este initiatorul "Retelei Citostaticelor" care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din Romania.

El va prelua Ministerul Sanatatii pe fondul crizei privind dezinfectantii din spitale care a dus la demisia lui Patriciu Achimas-Cadariu, scrie MEDIAFAX.

Ciolos, despre Voiculescu: Am decis sa-mi asum riscul, sa vin cu cineva din afara sistemului medical

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, la Realitatea TV, ca Vlad Voiculescu va depune juramantul de investire in functia de ministru al Sanatatii vineri, adaugand ca si-a asumat riscul de a numi un om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societatii civile.
Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Premierul a spus, joi seara, ca a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii si ca acesta va depune vineri juramantul de investire.

Ciolos a precizat ca a ezitat intre a numi un om din sistem si unul din afara acestuia, dar care il cunoaste si are o viziune asupra reformelor necesare.

"Am ezitat in aceasta perioada intre un om din sistem, care sa cunoasca sistemul si sa vina cu o propunere de reforma, si unul din afara care sa cunoasca sistemul, (...) dar care sa vina cu o viziune, cu echidistanta, data fiind situatia (...), asteptarile din partea societatii, tensiunile din sistemul medical. Am decis sa-mi asum un risc si sa vin cu aceasta propunere", a spus Ciolos, precizand ca Vlad Voiculescu este un economist, care de cativa ani a avut ocazia sa cunoasca sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societatii civile.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Ciolos a mai spus ca o sa-i predea lui Voiculescu ceea ce a facut in perioada interimatului sau la minister si a adaugat ca ramane angajat pe domeniul Sanatatii, pana la finalul mandatului sau de premier pentru ca vrea sa miste sistemul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.