Politica 18 Mai 2016 13:58
Ministrul Apararii Nationale Mihnea Motoc a declarat, miercuri, ca ministerul a folosit produse Hexi Pharma timp de zece ani, in momentul de fata produsele fiind scoase din uz, iar in teatrele de operatii din Afganistan, se folosesc dezinfectanti imprumutati de la partenerii americani.

Ministrul Apararii Nationale Mihnea Motoc a declarat, miercuri, ca aramta a folosit produse Hexi Pharma in ultimii zece ani.

"Produsele au fost scoase din uz, imediat dupa ce au aparut semnalarile, nu s-a pus problema niciun moment ca dezinfectarea sa se faca cu spirt cum s-a vazut in unele locuri ci s-a trecut la produse alternative", a mai spus ministrul Motoc.

Totodata, acesta sustine ca in teatrele de operatii in momentul de fata se folosec dezinfectanti de la partenerii americani, relateaza MEDIAFAX.

"Mai multe proceduri au fost initiate in teatrele de operatii, asemenea masuri au fost avute in vedere de comandatii din Afganistan de pilda unele chiar cu sprijinul partenerului american, de inlocuire foarte rapida a dezinfectantilor de acolo", sustine Motoc.

"Partenerii americani ne-au pus la dispozitie substante dezinfectante cu titlu temporar pana ce vom putea reface stocul, fie prin noi achizitii, fie prin dirijarea produselor spre acele locuri", a mai declarat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.