Politica 18 Mai 2016 06:40
Sindicalistii din educatie "s-au infierbantat putin" si au iesit din sala inainte de incheierea discutiilor, nemultumiti ca nu beneficiaza de o grila de salarizare precum cea elaborata pentru personalul din sanatate, a declarat, marti, Ministerul Muncii, Dragos Pislaru.

"Colegii de la sindicate consider ca s-au infierbantat putin astazi. Cred ca existau niste asteptari care au fost vehiculate in ultima vreme cu prioritizarea ambelor sectoare (educatie si sanatate-n.r.) intr-un mod similar, dar nu poti sa construiesti doua sectoare prioritare pe un context de inechitati transversal in tot sectorul bugetar. As vrea sa retinem cu totii ca cei de la educatie nu doar ca nu pierd nimic, ci castiga la nivel de unitate rezolvarea acelorasi disfunctionalitati ca restul tuturor familiilor ocupationale. In plus, se activeaza partea de performanta unde pot sa-si demonstreze la nivel de unitate capacitatea de reforma", a spus ministrul.

El a amintit ca anul trecut salariile din educatie s-au majorat cu 26,78% pe toata grila salariala.

"Totusi este un procent de 26,78%(...) Ce vreau sa sugerez este ca, atata timp ca ei nu au nimic de pierdut, ci pierd doar relativ, nu este legat de solidaritate? Legat de faptul ca ei ar trebui sa se bucure ca si copiii profesorilor respectiv se vor duce intr-un sistem de sanatate care reformeaza. Prin urmare, problema lor in acest moment nu este ca ei nu castiga, ci ca cei de la sanatate castiga", a afirmat ministrul.

El a trimis un mesaj de solidaritate si a precizat ca se asteapta ca la urmatoare intalnire sindicalistii din educatie sa nu se ridice de pe scaun si sa aiba loc "o discutie putin mai rezonabila".

El a spus ca are 4 copii in sistemul de educatie si stie ce inseamna ca elevii sa aiba profesori motivati si a precizat ca in proiectul de lege a salarizarii care va incerca sa-l elaboreze pana la sfarsitul anului, educatia este un sector important.

Ministrul Muncii a mai anuntat ca ii va invitat la discutii pe liderii sindicali din educatie, saptamana viitoare.

Referitor la aplicarea majorarilor salariale anuntate, Dragos Paslaru a anuntat ca OUG va fi aprobata de Guvern la 1 iunie, va intra in vigoare la 1 august si salariile vor fi platite majorat de la 1 septembrie, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.