Politica 12 Mai 2016 14:52
Voiculescu, condamnat la doi ani de inchisoare, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group a fost condamnat la trei ani si sase luni de detentie, ambele pedepse fiind cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, au decis, joi, judecatorii Curtii de Apel.

Voiculescu, condamnat la doi ani de inchisoare, Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group a fost condamnat la trei ani si sase luni de detentie, ambele pedepse fiind cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, au decis, joi, judecatorii Curtii de Apel.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la santaj, hotararea nefiind definitiva. In aceeasi cauza, au fost condamnati Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru santaj si Serban Pop, fost sef al ANAF, la doi ani de detentie pentru pentru digulvare de informatii nedestinate publicitatii, ambele pedepse fiind cu executare.

Prima instanta a decis si condamnarea Cameliei Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la santaj in timp ce Antena Group a primit o amenda penala de 350.000 de ei.

George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL la data faptelor, a fost achitat pentru complicitate la santaj. Tot achitare s-a dispus si in cazul peroanelor juridice Antena 3 si Intact Publishing.

La ultimul termen al procesului, din data de 13 aprilie, procurorii DNA au cerut magistratilor Curtii de Apel Bucuresti sa aiba in vedere dosarul in care a fost condamnat Dan Diaconescu, ca practica judiciara, in acest context solicitand pedepse cu executare, mai mari decat in cauza respectiva, acolo unde judecatorii au dispus pedepse cu executare cuprinse intre doi si cinci ani de inchisoare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF Serban Pop.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj, iar Dan Voiculescu si fiica sa, de complicitate la aceasta infractiune. Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la santaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de el.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arata anchetatorii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata la instanta superioara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, atat de procurorii DNS cat si de cei vizati de dosar.

In prezent, Dan Voiculescu este incarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsa de zece ani de inchisoare pentru spalare de bani in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.