Politica 12 Mai 2016 09:00
Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, ca este convinsa ca sotul sau, Florentin Pandele, va castiga un nou mandat la Primaria Voluntari si a spus ca l-a dat afara din PSD pentru a-i respecta decizia de a candida ca independent.

"A luat aceasta decizie cu strangere de inima, pentru ca nu ii este simplu – a candidat 3 mandate din postura de membru PSD, dar acum a considerat ca postura mea de candidat PSD la Primaria Generala a Capitalei, precum si faptul ca eu am o functie importanta in aceasta formatiune – vicepresedinte in Biroul Permanent National, s-ar putea considera ca, cumva, s-ar folosi de procentele la nivel national ale PSD si s-ar ascunde sub acestea si nu ar vedea el, singur, ca persoana, ca primar in functie, care e gradul de credibilitate, de dorinta de a fi reales. De aceea a decis sa candideze independent. Avand in vedere hotararea sa nu am avut ce sa fac, in calitate de presedinte PSD Ilfov, decat sa avizez decizia luata de catre organizatia de baza, organizatia PSD Voluntari. Nu a fost foarte simplu, dar inainte de a ma casatori eu am avut propriul meu parcurs profesional, de asemenea el era deja primar de foarte multi ani si avem fiecare o cariera separata, chiar daca destinul personal ne este comun si avem impreuna doi copii foarte mici", a sustinut Firea.

Gabriela Firea a mai spus ca este convinsa ca sotul ei va castiga un nou mandat, pentru ca este "pretuit" de oamenii din Voluntari.

"Ii urez succes si sunt convinsa ca va castiga aceste alegeri, pentru ca este pretuit de alegatorii din orasul Voluntari. A transformat o comuna intr-un oras, care se afla in top 10 la absorbtia de fonduri europene la nivel national, a construit numai in ultimul mandat un spital, nu numai o catedrala, a reabilitat toate scolile, toate gradinitele si liceele din orasul Voluntari. Nu mai exista strazi care se fie neasfaltate sau sa nu fie racordate la reteaua de canalizare si toate celelalte utilitati care sunt necesare unui trai civilizat", a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus ca Florentin Pandele nu va mai dori sa se intoarca in PSD daca va castiga un nou mandat, mandat ca independent.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

"Candidatul PSD este Frunza Robert, un tanar de 28 de ani, jurist, activeaza de foarte multi ani in PSD Voluntari, este foarte prezent, dinamic si activ in toata activitatea noastra, are initiative. A fost, practic, solutia care a venit din partea organizatiei locale", a adaugat Firea.

Primarul de Voluntari, Florentin Pandele, a fost exclus din PSD de sotia sa, Gabriela Firea, sefa organizatiei PSD Ilfov, pe 7 aprilie, acesta putand candida astfel ca independent fara sa-si piarda mandatul, informatia fiind confirmata de Prefectura judetului, la solicitarea PNL.

Potrivit legii, daca Pandele si-ar fi dat demisia din PSD pentru a candida ca independent si-ar fi pierdut mandatul de primar, solutia fiind excluderea din partid, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.