Politica 11 Mai 2016 17:45
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a lansat miercuri la apa, in plina campanie electorala, unul din cele sapte vaporase care vor fi folosite de Regia de Transport, municipiul urmand sa fie primul din tara care va avea transport in comun pe apa, la pretul de un leu pe cursa.

In plina campanie electorala, primarul Nicolae Robu, insotit de oficiali ai Primariei Timisoara, s-a urcat, miercuri, in zona Iosefin din municipiu, in primul vaporas lansat la apa care a fost achizitionat pentru RATT. Dupa ce a inspectat ambarcatiunea si s-a pus chiar la carma, primarul a facut o plimbare de 10 minute cu vaporasul, pana in zona centrala a orasului. La final, el a declarat ca in circa doua saptamani va fi pus in functiune si transportul in comun pe Bega.

„Astazi este o zi istorica pentru Timisoara, dupa atatia ani, iata am reluat navigarea pe Bega. A fost pus la apa vaporasul Decebal. Sunt convins ca dupa ce vom da in functiune acest nou subsistem al sistemului de transport in comun al Timisoarei si asta se va intampla, intentionam noi, de la 1 iunie, subsistemul va fi foarte agreat si foarte folosit de timisoreni pentru ca se pot parcurge distante mari intr-un timp foarte scurt si extrem de confortabil. Trebuie sa adaugam si la un pret foarte scazut”, a spus Robu.

El a precizat ca, desi ar fi vrut sa fie gratuit, biletul pentru o calatorie cu noile vaporase va costa un leu.

„Eu as fi vrut ca transportul in comun sa fie gratuit, dar nu suntem lasati sa folosim aceste vaporase gratuit, suntem obligati sa punem un pret, unul simbolic, si anume de un leu, indiferent de lungimea cursei. Timisoara va deveni mult mai atractiva dupa ce vom da in folosinta aceste vaporase pentru agrement si asta se va intampla cat se poate de curand. Am in vedere, in primul rand, municipiile Arad, Resita, sunt convins ca si din Caransebes si de pe o raza mai mare vor veni multi cetateni la Timisoara sa se plimbe cu vaporasul si desigur vor face si alte lucruri din oferta foarte diversificata pe care Timisoara o prezinta pentru oricine”, a mai spus Robu.

El a adaugat ca RATT a trimis la scolarizare mai multi angajati care vor obtine brevetul de marinar. Pana in prezent, la Timisoara au sosit patru din cele sapte vaporase achizitionate de municipalitate pentru RATT, celelalte trei urmand sa ajunga in oras in urmatoarele saptamani. Fiecare vaporas are 50 de locuri si a costat circa 275.000 de euro, de construirea lor ocupandu-se o firma din Galati.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Vaporasele vor circula din zona Iosefin pana la Uzina de Apa, pe malurile Begai fiind construite sapte statii, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.