Politica 10 Mai 2016 17:30
Primarul de Voluntari, Florentin Pandele, a fost exclus din PSD de sotia sa, Gabriela Firea, sefa organizatiei PSD Ilfov, pe 7 aprilie, acesta putand candida astfel ca independent fara sa-si piarda mandatul, informatia fiind confirmata de Prefectura judetului, la solicitarea PNL.

Contracandidatul lui Pandele in cursa pentru Primaria Voluntari din partea PNL, deputatul Florin Secara a fost cel care a semnalat aceasta situatie si a cerut lamuriri de la prefectura, in conditiile in care sotul Gabrielei Firea anuntase ca va candida pentru un nou mandat ca independent, desi era membru PSD.

Deputatul PNL aminteste ca, potrivit legii, un primar isi pierde mandatul daca demisioneaza din partid, dar si-l pastreaza daca este exclus.

"Pentru a se inscrie ca independent la alegeri, Pandele a gasit o solutie foarte ingenioasa: fiind membru al PSD Ilfov, organizatie condusa de sotia sa, Gabriela Firea, aceasta si-a exclus din partid propriul sot! Potrivit statutului, un primar poate fi dat afara din partid de organizatia judeteana din care face parte. Domnul Pandele a ramas fara PSD, dar ce conteaza daca iti pastrezi functia de primar? Acest lucru mi-a fost confirmat inclusiv de prefectul judetului Ilfov, care mi-a oferit un raspuns tragic-comic pentru cuplul Pandele-Firea: <<Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a fost exclus din PSD pe 7 aprilie. Partidul Social Democrat- Organizatia Voluntari ne-a adus la cunostinta ca incepand cu data de 07.04.2016, domnului Florentin Pandele i-a fost retras sprijinul politic si a fost exclus din randul membrilor Partidului Social Democrat>>", a declarat Secara, potrivit unui comunicat de presa, citat de MEDIAFAX.

Liberalul mai sustine ca Pandele-Firea incearca prin aceasta miscare sa induca in eroare nu doar pe locuitorii orasului Voluntari, dar si pe cei din Bucuresti.

"Dupa cum stiti, PSD are propriul candidat in Voluntari, dar aceasta incercare penibila de delimitare nu o sa le produca niciun avantaj. Dimpotriva, oamenii sunt deranjati de faptul ca prin aceasta miscare politica, locuitorilor din Voluntari si Bucuresti li se insulta inteligenta. De ce a dorit Gabriela Firea sa se delimiteze de Florentin Pandele si ca intr-o gluma proasta sa il dea afara din partid? De ce ea poate candida la Bucuresti sub sigla PSD, dar la Voluntari Florentin Pandele s-a inscris in cursa independent, ba mai mult, PSD are propriul candidat? Acestea sunt intrebari la care trebuie sa raspunda atat Florentin Pandele, dar si Liviu Dragnea si mai ales, Gabriela Firea" a conchis deputatul PNL.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.