Presedintele executiv al PSD Valeriu Zgonea a declarat luni, inaintea sedintei BPN al PSD, ca nu va demisiona si l-a criticat din nou pe presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, precizand ca partidul are nevoie de un lider integru.

Valeriu Zgonea a mai declarat ca "imparatul este gol" si partidul se indreapta spre prapastie.

"Astazi imparatul este gol. PSD se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi catre prapastie. Este datoria mea sa spun lucrurilor pe nume. Functia aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei intr-un congres ma obliga sa blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea sa spun ceea ce cred si ceea ce simt. Nimeni nu poate sa ma oblige, sa ma opreasca din aceasta credinta pe care o am. De peste 20 de ani de cand sunt in partid' adeclarat Valeriu Zgonea, inaintea sedintei BPN.

El a mai spus ca nu intentioneaza sa reununte la functiile pe care le detine si ca ii lasa pe colegii sai sa ia o decizie daca ii retrag sprijinul politic sau nu. "Nu eu am venit si nu m-am ales singur in functia de presedinte executiv sau presedinte al Camerei Deputatilor. Am fost ales intr-un congres si apoi in plenul Camerei. Principiile si valorile mele au corespuns atunci cu principiile si valorile PSD. Daca azi nu mai corespund, este de datoria colegilor mei sa ia o decizie. De aceea eu ma supun deciziei lor, in asa fel incat ei sa decida ce trebuie sa faca si cine trebuie sa fie in functia de presedinte executiv sau presedinte al Camerei Deputatilor", a mai precizat presedintele executiv al social-democratilor.

Zgonea a insistat ca problemele lui Liviu Dragnea pot aduce atingere candidatilor PSD in alegerile locale si a adaugat ca sunt suficient de multi oameni cinstiti si corecti in partid care pot asigura o conducere interimara. "Nu trebuie sa-i lasam pe cei care astazi candideaza sub povara problemelor liderilor sai. Este de datoria noastra, ca partid social-democrat modern, daca nu vrem sa ramanem un partid cu o singura voce – lauda conducatorului iubit".

Zgonea a evitat sa dea un raspuns transant intrebarii despre intentia sa de a prelua conducerea partidului. "Eu imi cunosc foarte bine limitele. Eu cred ca sunt sufficient de multi oameni cinstiti si corecti care pot modernizqa acest partid si care pot sa asigure conducerea interimara. Vom castiga alegerile locale, dar PSD trebuie sa fie condus de oameni integri, decenti si responsabili. Asta inseamna sa fii lider. Cand ai 500.000 de oameni carora trebuie sa le insufli sperante si incredere, (…) ai o anumita responsabilitate. Nu poti sa transferi responsabilitatea ta pe umerii celorlalti" a conchis liderul social-democrat.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Social-democratii ar urma sa fie convocati miercuri intr-o sedinta a Comitetului Executiv al partidului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca eventuale sanctiuni din partid vor fi discutate miercuri, cand va fi convocat Comitetul Executiv National al formatiunii, scrie MEDIAFAX.

"Toate astea se discuta miercuri", a declarat Liviu Dragnea, la sosirea la sediul PSD, intrebat de jurnalisti daca social-democratii vor discuta luni despre eventuale sanctiuni sau excluderi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.