Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca partidul a decis ''aproape'' in unanimitate ca el sa ramana la conducerea social-democratilor pentru a gestiona campania electorala, precizand ca discutia va fi reluata dupa alegerile locale.

Desi a afirmat ca nu comenteaza decizia instantei, Dragnea a afirmat ca aceasta este ''profund nedreapta''. El a precizat ca ceea ce l-a interesat sa afle de la colegii din partid ''dincolo de solidaritatea fireasca, omeneasca'' a fost opinia lor fata de o eventuala retragere a sa in plina campanie electorala.

Parerea majoritatii ''aproape unanima'' a fost ca o retragere poate sa destabilizeze toate structurile de partid si PSD sa nu obtina scorul preconizat, a subliniat presedintele PSD. ''Decizia, parerea majoritatii, aproape unanima, a fost ca o retragere a mea poate sa destabilizeze toate activitatile de campanie si poate face ca PSD sa nu obtina la aceste alegeri scorul pe care il previzionam cu totii si care este deja perceput de marea majoritate a celor care urmaresc fenomenul electoral'', a spus el, potrivit MEDIAFAX.

''Am decis sa raman in continuare in aceasta functie, sa gestionez campania electorala'', a adaugat Dragnea, anuntand ca aceasta decizie ''la cald, poate chiar fierbinte'' va fi repusa in discutie dupa locale cand se vor discuta ''chestiuni mai profunde''.

''Dupa alegerile locale cred ca trebuie sa facem o discutie despre chestiuni mai profunde din PSD, despre o analiza a fiecaruia din conducerea partidului, de implicarea fiecaruia, de aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorala si la bunul mers al acestui partid. Atunci vom lua mai multe decizii, nu numai o decizie in ceea ce ma priveste'', a accentuat Dragnea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, adica dublu decat in prima instanta, in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva.

Zgonea a parasit furios sediul PSD

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a parasit vineri furios sediul PSD dupa sedinta Comitetului Executiv, declarand ca va decide luni daca va renunta la functiile detinute in partid. Presedintele Camerei Deputatilor nu a participat la declaratiile in cadrul carora Liviu Dragnea a anuntat ca PSD a decis aproape in unanimitate sa il mentina in fruntea PSD.

Intrebat daca va demisiona din functiile detinute in partid, Valeriu Zgonea a declarat: ''Ma voi gandi pana luni''.

Zgonea i-a cerut lui Dragnea demisia. Cei doi au avut o intalnire dupa CE

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a cerut vineri liderului partidului, Liviu Dragnea, sa demisioneze de la sefia PSD, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea sa se retraga, au relatat surse din PSD pentru MEDIAFAX. Totodata, numarul 2 din PSD a incercat sa forteze o sedinta a Comitetului Executiv care sa convoace un congres al partidului.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Liderii organizatiilor PSD au fost insa solidari cu Liviu Dragnea. Dupa intalnirea cu toti liderii aflati in sediul central al partidului, in timp ce acestia il asteptau pe presedintele PSD in fata camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea au discutat separat cateva zeci de minute.

Ulterior, Zgonea a parasit furios sediul PSD si a declarat ca se gandeste pana luni daca renunta la toate functiile din partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.