Salariul premierului depaseste 15.000 lei, iar al sefului cancelariei si sefului SGG este 13.863 lei.

Salariul net din ianuarie al premierului Dacian Ciolos este 15.825 lei, cel al sefului Cancelariei, Dragos Tudorache, si al secretarului general al Guvernului, Sorin Chelmu, 13.863 lei, iar salariul directorilor, secretarilor si consilierilor de stat sunt cuprinse intre 5.162 si 7.827 lei.

Datele au fost date publicitatii de Secretariatul General al Guvernului, ultimele informatii publicate fiind din ianuarie 2013, cand salariul premierului Victor Ponta era de 6.184 lei.

Deasemenea, secretar general adjunct a castigat in aceeasi luna 5.162 lei net, subsecretarii de stat 4.357 lei, iar directorii gradul 3, directorul adjunct si sefii de birou au primit salarii cuprinse intre 5.6786 si 7.191 lei.

In ceea ce priveste consilierii superiori, consilierii principali si consilierii asistenti, expertii superiori si expertii principali, salariile sunt cuprinse intre 5.4356 - 4.289 lei, iar cele ale referentilor intre 5.1630 si 1.942 lei.

Referitor la functiile contractuale, SGG precizeaza ca salariul net al directorilor de cabinet, directorilor adjuncti, sefilor de birou, consilierilor, expertilor si referentilor este cuprins intre 4.004 si 1.630 lei.

Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea la inceputul lunii iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier.

Guvernul stabilea ca aceasta crestere sa fie aplicata presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii, presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ministrilor, vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatului Poporului, presedintelui Consiliului Legislativ si celui al Curtii de Conturi, sefului SGG si celui al Cancelariei premierului.

Senatul a adoptat in noiembrie 2015 un proiect de respingere a ordonantei privind marirea salariilor a 48 de inalti demnitari, cu 90 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si sase abtineri, Camera Deputatilor fiind for decizional, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.