Presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, joi ca PNL are un plan de rezerva.

„Nu ma intereseaza atitudinea ONG-urilor, ma intereseaza atitudinea domnului Marian Munteanu pentru ca spre el se indreapta aceasta pozitie”, a declarat presedintele de onoare al PNL Mircea Quintus Ionescu, solicitat sa comenteze apelul celor sapte ONG-uri de a-l retrage pe Marian Munteanu din cursa electorala.

Intrebat ce atitudine ar trebui sa aiba Marian Munteanu, Mircea Ionescu Quintus a afirmat ca acest lucru il priveste pe Munteanu si ca „este hotararea dansului”.

Intrebat daca PNL ar trebui sa isi asume in continuare candidatura lui Marian Munteanu, presedintele de onoare al PNL a spus ca liberalii si-au asumat candidatura lui Munteanu si ca acum „este treaba ONG-urilor si a lui Marian Munteanu”.

„Noi ne-am asumat-o, ca au intervenit acele ONG-uri este treaba lor si a domnului Munteanu cat este el de legat sau nu de aceasta societate civila”, a mai spus Quintus.

Presedintele de onoare al PNL a mai spus ca daca Marian Munteanu isi va retrage candidatura partidul are un plan de rezerva, afirmand ca isi va impune punctul de vedere de data aceasta.

„De data asta, insa, pot sa va spun ca daca se intampla ceva suntem pregatiti cu un plan de rezerva, dar Doamne fereste sa se intample ceva. Daca cumva domnul Marian Munteanu ar dori sa se retraga, o ipoteza care mi se pare foarte indepartata, noi avem imediat ce pune la loc. De data asta imi impun si eu punctul de vedere”, a declarat Mircea Quintus, afirmand ca liberalii vor alege un candidat din partid.

Un grup de sapte ONG-uri, printre care IPP si SAR, face apel la PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei pe motiv ca acesta "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata".

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat, miercui, pentru MEDIAFAX, ca decizia sa de a se abtine la vot in cazul candidaturii lui Marian Munteanu este un vot impotriva "greselii" conducerii care nu a avut un plan de rezerva, el precizand ca BPN va trebui sa-si asume un eventual esec.

"Votul meu nu l-a privit pe Marian Munteanu, ci a fost un vot impotriva greselii conducerii PNL care trebuia sa aiba mai multe solutii de rezerva pentru situatia retragerii domnului Ludovic Orban , care a avut o atitudine corecta. (...) Doream sa candideze unul dintre membrii PNL", a declarat, miercuri, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a mai spus ca un partid politic nu are voie sa ajunga in astfel de situatii fara a avea un plan de rezerva. "Un partid politic nu poate fi luat prin surprindere. Nu s-a gandit nimeni la un plan B , la un plan C. Este o greseala a conducerii PNL. Eu am avut trei propuneri de candidatura, este vorba despre trei dinstinse doamne, din BPN, nu le mai spun numele. Una dintre ele este Adriana Saftoiu", a mai declara el. Intrebat daca s-a gandit si la copresedintele PNL Alina Gorghiu, Quintus a spus ca nu.

Citeste si:
PNL deschide o carte de condoleante in memoria lui Mircea Ionescu...
PNL deschide o carte de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.