Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceau, a declarat marti ca nu exclude o candidatura la Primaria Bucuresti.

"Nu va ascund ca sunt multi colegi de-ai mei din ALDE care considera ca candidatura mea la Primaria Capitalei ar fi un plus pentru partid si eu analizez foarte serios aceste lucruri, dar mai ales din perspectiva obiectivului strategic pe care il avem si care e intrarea in Parlament. Eu subsumez acestui obiectiv strategic toate celelalte actiuni, si ale mele si ale partidului, si din acest punct de vedere trebuie sa cantaresc foarte bine plusurile si minusurile si ma voi consulta in continuare cu colegii mei, vom analiza si sunt convins ca impreuna vom lua cea mai buna decizie pentru ALDE din perspectiva de care v-am vorbit", a declarat Tariceanu, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus ca decizia in acest sens va fi luata "pana la data limita de inscriere a candidaturilor".

Intrebat daca el considera ca s-a eliberat "spatiul" prin renuntarea la candidatura anuntata de liberalul Ludovic Orban luni, Tariceanu a spus ca "intr-un fel s-a eliberat", dar ca nu saluta aceasta situatie.

"Intr-un fel s-a eliberat, dar eu va spun ca personal nu salut aceasta situatie, din contra, deplang aceasta situatie prin care Orban a fost obligat sa iasa din cursa si sa priveze bucurestenii de o alegere. Trebuie sa intelegeti ca eu nu sunt un avocat al domnului Orban in cursa lui pentru primarie, dar situatii de acest gen care duc in final bucurestenii sa aleaga dintr-o lista care este scurtata prin actiunile Justitie nu mi se pare normala. Eu cred ca trebuie ca oamenii sa cantareasca ei si sa decida ei cine sunt preferatii, cine sunt alesii care sa-i reprezinte", a mai spus presedintele Senatului.

Referitor la candidatura lui Nicusor Dan la Primaria Bucuresti, Tariceanu a spus ca nu stie ce competenta si ce experienta are pentru a conduce o administratie atat de importanta, relateaza MEDIAFAX.

"Ca sa conduci o capitala ca Bucurestiul nu poti sa vii din neant si fara niciun fel de experienta administrativa, fara niciun fel de experienta manageriala sa conduci orasul. Cred ca ar fi o partida extrem de riscanta pentru bucuresteni care s-au mai fript in trecut si nu numai bucurestenii, romanii in general s-au fript in ultima vreme cu alegerile pe care le-au facut si acum incepem sa vedem care sunt consecintele", a mai spus presdintele Senatului.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.