Avem nevoie de o abordare mai serioasa in administratia publica, iar problema regionalizarii si descentralizarii nu trebuie abordata politicianist, le-a transmis luni presedintele Klaus Iohannis primarilor de municipii din Romania.

''Cred ca suntem cu totii constienti ca avem nevoie de o abordare mai serioasa in administratia publica, indiferent ca este vorba de achizitii publice, fonduri europene sau resurse umane. Cei care au o anumita putere de decizie in structurile administratiei incep sa inteleaga faptul ca este realmente necesara o schimbare de paradigma, mai exact constientizarea faptului ca lucrurile nu mai pot functiona asa, ca societatea in ansamblu se schimba, iar dumneavoastra, in calitate de manageri, trebuie sa gasiti solutii perfect adaptate acestor noi situatii'', este mesajul transmis de seful statului Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania.

El a subliniat ca isi doreste ca pe viitor persoana aleasa pentru administrarea unei comunitati ''sa nu mai fie confundata cu un politician si atat, ci sa fie vazuta ca o persoana cu calitati personale si profesionale, verticala, integra si mereu preocupata de dezvoltarea si bunastarea urbei''.

Iohannis a reiterat importanta regionalizarii si descentralizarii, informeaza MEDIAFAX.

''Am asistat in ultimii 26 de ani la o abordare neclara asupra acestei probleme: mai mult politica si mai putina dezbatere reala. Avem nevoie sa intelegem ca astfel de chestiuni nu se pot concretiza atata timp cat la baza avem abordari si proiectii politicianiste, interese si orgolii determinate strict de apartenenta politica. Aceste subiecte au declansat intotdeauna controverse, discutii aprige, pentru ca mai apoi sa fie abandonate. Am asistat la schimbari facute cu pasi timizi si intr-un ritm care a provocat blocaje, ori aceste subiecte trebuie abordate de cu totul alta maniera si mai ales pregatite cu multa sudoare. Sunt convins ca in viitor ne vom raporta altfel la aceste chestiuni tocmai pentru ca avem experienta trista de acum cativa ani, cand cele doua teme vitale au fost manipulate si apoi abandonate'', este concluzia presedintelui.

Citeste si:
Capitala ar putea rămâne fără groapă de gunoi. „Mai avem 4-5 ani”
Capitala ar putea rămâne fără...

''Cetatenii asteapta lucruri simple de la dumneavoastra: ca toate structurile statului, indeosebi cele din teritoriu, sa lucreze in favoarea lor si pentru ei, precum si interactiunea lor cu institutiile sa se faca intr-o maniera mai simpla, iar problemele lor sa fie mai rapid rezolvate. (...) Sa fiti convinsi ca, in momentul in care cetatenii se vor simti multumiti de cum va faceti treaba, partidele si politicienii isi vor recastiga respectul in fata electoratului'', a conchis seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.