Deputatii dezbat, luni, la ora 17.00, motiunea simpla "Drepturile omului nu sunt un lux!" indreptata impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, demersul ALDE fiind calificat de liberali drept "comic", in timp ce Liviu Dragnea a spus ca PSD nu sustine motiuni simple, ci va cere remanieri.

"Motiunea simpla supusa dezbaterii Camerei Deputatilor este provocata de o afirmatie a doamnei ministru Raluca Pruna referitoare la drepturile fundamentale ale omului, afirmatie ce obliga Parlamentul Romaniei la o atitudine ferma de respingere a unei viziuni despre democratiei ce pare sa fie insusita, prin tacerea unanima a celorlalti membri ai Executivului si prin completa lipsa de reactie a prim ministrului, de intregul Guvern", sustin cei 53 de semnatari ai motiunii ALDE.

Ei fac referire la declaratia ministrului Justitiei, din 14 martie, imediat dupa adoptarea OUG privind interceptarile. Ministrul Raluca Pruna scria atunci pe pagina sa de Facebook ca: "OUG adoptata vineri nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic".

Initiatorii mai sustin ca "daca nu va fi inlaturata neintarziat de catre seful Guvernului din orice pozitie de decizie publica" inseamna ca ministrul Justitiei nu a facut altceva decat sa exprime prin aceasta declaratie si prin OUG o filosofie asupra drepturilor si libertatilor individului care este impartasita de intregul guvern.

Printre semnatari se numara insa si social-democratii Victor Ponta si Sebastian Ghita, dar si parlamentari UDMR, in frunte cu presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a calificat drept "comic" demersul ALDE si a declarat ca presedintele Senatului si copresedinte ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sare in apararea unei cetati care nu a fost asediata.

"Este un demers care in opinia mea si a PNL este neserios, aproape comic. Il compar cu ideea de a sari in apararea unei cetati care nu a fost atacata de nimeni. Cam asta face ALDE, cam asta face domnul Tariceanu, adica vorbeste despre un linsaj al drepturilor si libertatilor cetatenilor in Romania, un asalt asupra acestor drepturi si libertati, un asalt care in realitate nu exista", a spus Gorghiu.

Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat si el ca partidul sau nu va initia si nici nu va sustine motiuni simple, insa va cere remanierea unor ministri, scrie MEDIAFAX.

''Motiunea simpla o depui impotriva unui ministru care totusi presteaza ceva, dupa parerea noastra cea mai mare parte din actualii ministri nu se ridica nici la nivelul de a putea primi o motiune simpla, nu mai vrem sa cheltuim bani pe hartie sau pe alte lucruri, pur si simplu o sa cerem public sa fie schimbati anumiti ministri. Nici nu vom semna ca partid'', a declarat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.