Deputatii au dezbatatut solicitarea DNA de retinere si arestare a deputatului Sebastian Ghita, fiind prezentat raportul Comisiei juridice.

Comisia Juridica a dat, marti, aviz favorabil cererii DNA de retinere a deputatul Sebastian Ghita, dar a respins cererea procurorilor de arestare preventiva. Avizul a fost unul consultativ, asa ca in plen, miercuri au fost votate cele doua Deputatul are sapte capete de acuzare in noul dosar pentru doua infractuni de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

UPDATE 15.15: Deputatii au decis ca Sebastian Ghita nu poate fi nici arestat

Deputatii au respins cu 176 de voturi "impotriva" si doar 107 "pentru", cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Sebastian Ghita, dupa ce stabilisera printr-un vot anterior ca acesta nu poate fi nici retinut de procurorii anticoruptie, care au formulat sapte capete de acuzare impotriva acestuia, printre care dare de mita si trafic de influenta, informeaza MEDIAFAX.

UPDATE 14.30: Sebastian Ghita nu poate fi retinut

Deputatii au respins, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a retinerii lui Sebastian Ghita, urmeaza votul asupra cererii de arestare preventiva. Acestia au respins solicitarea procurorilor cu 167 de voturi impotriva, doar 121 de deputati avizand favorabil cererea DNA.

Sebastian Ghita a cerut respingerea cererii DNA

Deputatul Sebastian Ghita a cerut, miercuri, plenului Camerei Deputatilor sa respinga cererile DNA de retinere s arestare a sa, invocand practica "abuziva" a arestarii preventive, precizand ca Parlamentul este supus unei presiuni, informeaza MEDIAFAX.

El a sustinut ca este falsa teza potrivit careia justitia este blocata prin respingerea cererilor DNA si a mai sustinut ca arestarea inainte de judecata este o "practica" abuziva", iar Parlamentul este supus presiunilor.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

"Ma numesc Sebastian Ghita, am 37 de ani si am doi copii. Am venit in fata dumneavoastra pentru a imi sustine nevinovatia si pentru a va ruga sa respingeti cererile", a declarat deputatul PSD Sebastian Ghita, in plenul Parlamentului, afirmand ca deputatii din comisia juridica s-au aratat contrariati dupa dovezile pe care deputatul le-a prezentat.

Sebastian Ghita a mai sustinut ca presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu este amenintat "pe surse" cu dosare, si ca, in general, se doreste a se induce o stare de frica. "Scopul este instaurarea fricii prin hartuire si folosirea arestarii ca intrument modern de tortura", a mai sustinut Ghita.

El a spus ca "presedintele Iohannis a inteles ce se intampla, dar tace", la fel si fostul sef al statului Traian Basescu. Mai mult, deputatul a sustinut ca presedintele Klaus Iohannis este in pargul unei demisii din pricina unui dosar care ar viza-o pe sotia acestuia, la fel si Calin Popescu Tariceanu, Valeriu Zgonea, liderii partidelor politice si patronii institutiilor de presa.

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

"Mi se sugereaza de un an de zile sa il denunt pe Ponta. De ce vor capul lui Ponta? Pentru ca si-a facut datoria, (...) pentru ca are o notorietate mai mare decat mai marii zilei?", a declarat Ghita, afirmand ca nu are ce sa denunte cu privire la activitatea fostului premier.

Ghita a afirmat ca are aceste informatii nu pentru ca a mituit pe cineva, ci a aflat de pe site-ul Comisarul.ro ca si Dacianei Ponta i se incearca fabricarea unui dosar. Deputatul a mai spus ca se asista la o "piesa de teatru absurd".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.