Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, a fost pus vineri sub invinuire de DNA pentru abuz in serviciu, alaturi de alti doi angajati ai primariei.

[Update]

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu pe numele fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, dar si impotriva lui Stefan Dumitrascu, arhitect sef in cadrul institutiei. Pentru aceeasi infractiune este cercetat si secretarul primariei, Marius Mihaita.

Procurorii DNA sustin, intr-un comunicat de presa, ca in perioada 2008 – 2009 cei trei "au eliberat patru autorizatii de construire si certificatele de urbanism aferente acestor autorizatii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudesti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice. Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor invecinate, prin degradarile suferite de acestea in cursul edificarii constructiei nelegal autorizate".

Procurorii mai spun ca " in anul 2009, au fost eliberate, cu nerespectarea normelor legale referitoare la competenta materiala de emitere, alte doua autorizatii pentru supraetajarea imobilului respectiv" iar "certificatele de urbanism, aferente acestor doua documente, nu cuprindeau datele prevazute de lege, lipsind toate mentiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum si cele privind situarea imobilului in zona de protectie a unui monument istoric".

De asemenea, DNA precizeaza in comunicatul de presa ca in anii 2010 si 2014 instantele de judecata au dispus anularea autorizatiilor de constructie, in una dintre decizii Primaria Sectorului 3 fiind obligata sa desfiinteze constructia.


Liviu Negoita, fostul primar al Sectorului 3, a ajuns la sediul DNA, vineri, pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza constructia unui bloc intr-o zona protejata istoric. Cauza a fost deschisa la sesizarea Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, condusa de Nicusor Dan, care a precizat pentru MEDIAFAX ca „plangerea a fost depusa in toamna anului 2014 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 si, din cauza ca Liviu Negoita, unul dintre cei vizati, este avocat, plangerea a fost trimisa la Pachetul Curtii de Apel Bucuresti. Initial, Parchetul a zis ca noi am facut tarziu plangerea si a clasat-o. Noi am atacat la Curtea de Apel Bucuresti si am castigat. Dosarul s-a intors in urma cu cinci, sase luni la Parchetul Curtii de Apel si de aici a fost trimis la DNA in urma cu trei luni”.
Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Nicusor Dan a mai spus ca plangerea este indreptata impotriva fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, si a altor doi fosti si actuali angajati ai institutiei, Marius Mihaita, secretar, si arhitectul sef, Stefan Calin Dumitrascu. Ambii au fost audiati vineri de procurorii DNA.

„Acuzatiile sunt de abuz in serviciu si, in subsidiar, de distrugere. Este vorba de o constructie pentru care ei au dat patru autorizatii de construire succesive. Constructia e in Calea Dudesti, nr 94. Au dat autorizatii pentru cinci etaje, pentru sapte etaje, pentru opt etaje si pentru noua etaje. Dar, de fapt, s-au construit zece etaje. Problema pentru care noi am facut plangerea penala a fost ca tribunalul deja se pronuntase pe nelegalitatea constructiilor de cinci si sapte etaje sustinand ca sunt prea inalte fata de regimul de inaltime al zonei. La trei zile dupa decizie au dat aviz pentru noua etaje. Este zona de protectie a unui monument istoric, fiind la distanta mica de o casa monument istoric”, a declarat Nicusor Dan.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.