Primarul Brasovului, George Scripcaru, fostul consilier local Mihai David, alaturi de alti trei inculpati intr-un dosar de coruptie deschis de DNA Brasov, vor fi cercetati sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii DNA au dispus, pe 16 februarie, trimiterea in judecata sub control judiciar pentru 60 de zile a primarului George Scripcaru, a lui Calin Silviu Pop - administrator al Tetkron, a Lilianei Horga - director executiv adjunct Directia tehnica din cadrul Primariei Municipiului Brasov si a Claudiei Niculina Radu - angajata a Primariei Brasov, membru in Consiliul de administratie al SC Tetkron SRL, masura fiind mentinuta, vineri, de judecatorii Curtii de Apel Brasov.

Aceeasi masura a fost stabilita si pentru fostul consilier local Mihai David, fata de care procurorii DNA stabilisera initial sa fie judecat in libertate, insa au revenit ulterior asupra deciziei si au cerut control judiciar si pentru el deoarece acesta ar fi incercat sa ia legatura cu Scripcaru, desi avea interdictie clara in acest sens.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata la ICCJ.

La iesirea din sala de judecata, Scripcaru a declarat ca nu a incalcat nicio prevedere legala. "Am respectat intru totul prevederile legale care mi s-au impus si le voi respecta in continuare" a declarat, pentru MEDIAFAX, edilul Brasovului.

Cand a fost intrebat daca Mihai David a incercat sa ia legatura cu el, desi procurorii i-au interzis acest lucru, Scripcaru a spus ca a participat, pe 23 ianuarie, la o intalnire in Poiana Brasov cu "un prieten din Bucuresti" , dar a plecat imediat ce a aflat ca in aceeasi locatie va fi prezent si Mihai David. De asemenea, el a negat ca David ar fi luat legatura cu el printr-un intermediar.

"Eu, personal, nici nu l-am vazut pe Mihai David. Cand am aflat ca este acolo, am si plecat. Nu a fost nicio intalnire intermediata de anumite persoane", a precizat Scripcaru.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Potrivit procurorilor DNA Brasov, cei doi ar fi incercat sa comunice indirect, prin intermediul a doua persoane, desi aveau interdictie in acest sens, motiv pentru care au dispus control judiciar si pentru Mihai David, pentru care initial dispusesera cercetarea in libertate.

"Inculpatii Scripcaru George si David Mihai Ciprian, avand interdictie de a lua legatura unul cu celalalt, in data de 23.01.2016 au incercat sa comunice indirect prin intermediul martorilor D.L. si B.R. asupra unor chestiuni politice, urmarind insa un interes economic direct, legat de ancheta penala din acest dosar, respectiv protejarea intereselor BEPCO SRL, si dupa alegerile locale din acest an, inculpatul David Mihai Ciprian urmarind sa isi impuna un candidat pentru postul de primar in locul inculpatului Scripcaru George", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

In ceea ce le priveste pe cele doua functionare ale primariei, Liliana Hoga si Claudia Niculina Radu, Scripcaru a spus ca acestea vor fi suspendate din functiile pe care le au in prezent si ca vor lucra la alte servicii, fara functii publice. Scripcaru nu are nicio interdictie de a-si desfasura activitatea de primar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.