PSRO si PNL vor semna un acord post-electoral pentru alegerile locale, a anuntat duminca liderul social-democrat, Mircea Geoana, care a lansat un apel catre alte "formatiuni mici, nou create", inclusiv ONG-uri, in vederea unei colaborari cu partidul sau.

"Decizia noastra este sa intram intr-o discutie post-electorala si un acord politic post-electoral cu PNL este cel pe care astazi l-am stabilit ca fiind un pas pe care suntem dispusi sa-l facem in perioada imediat urmatoare", a declarat Geoana intr-o conferinta de presa.

"Nu este vorba de o alianta politica, este vorba de un acord politic post-electoral. Mergem pe liste proprii, avem candidati proprii, avem oferta noastra politica, suntem un partid de centru stanga modern, suntem social-democrati moderni. Liberalii au alta doctrina, foarte bine. Nu cream niciun fel de amalgam intre doua doctrine diferite, suntem doua partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentara cu PNL din aprilie anul trecut", a detaliat Mircea Geoana termenii acordului cu liberalii.

Liderul PSRO a explicat ca acordul presupune "tot ce inseamna o colaborare in ziua votului si dupa ziua votului". Sustinerea candidatilor celuilalt partid se face, potrivit acordului, doar daca sunt alegeri locale in doua tururi de scrutin, a sustinut presedintele Geoana.

El a lansat un apel catre "alte formatiuni, mai mici, nou create", inclusiv ONG-uri, pentru colaborare electorala, subliniind ca formatiunea sa are o "predispozitie pentru o colaborare pe zona ecologista", dar ca nu au fost incepute negocieri cu alte partide politice. "Pentru a asigura majoritati coerente la nivelul intregii tari dupa alegerile locale si, eventual, parlamentare, cand va veni momentul, trebuie sa sa asiguram Romaniei guvernare nationala si locala predictibila, coerenta in jurul unor principii care sunt comune", a mai spus Geoana.

"Exista in mod firesc, apropo de spriritul acestui acord, o preferinta de a continua lupta impotriva coalitiei raului si dupa alegerile locale. In mod natural, acest lucru va fi dezbatut la momentul potrivit, nu vrem sa anticipam lucrurile, dar in mod firesc, daca facem acest prim pas la locale, in mod natural si dupa prima noastra preferinta ar fi sa continuam acest tip de acord politic post-electoral", a raspuns Geoana intrebat daca acordul cu liberalii presupune si o colaborare la alegerile parlamentare.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

In ceea ce priveste stabilirea candidatului PSRO pentru Primaria Capitalei, Geoana a spus ca in acest moment nu este in intentia sa sa candideze, subliniind ca vrea sa aduca in fata o generatie noua de politicieni, scrie MEDIAFAX.

"Au fost foarte multe speculatii cu privire la aliante, cu privire la alte moduri de recoagulare a spatiului politic. Va spun ce este fundamental pentru 2016 si vreau sa ma adresez romanilor, in primul rand, daca dorim sa schimbam Romania cu adevarat, nu putem sa lasam vechiul sistem politic sa se reproduca in 2016. (...) Vreau sa ducem o lupta nemiloasa impotriva coalitiei raului, care incearca cu disperare sa pastreze vechiul mod de a face politica in Romania", a mai spus liderul PSRO.

Mircea Geoana a explicat ca, in viziunea sa, "coalitia raului" este "PSD si acolitii lor si Traian Basescu, sunt din acelasi film, incearca sa intoarca justitia si sa opreasca lupta impotriva coruptiei, toti".

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Protocolul dintre PNL si PSRO va fi inscris pe oridinea de zi a comisiei de unificare si a Biroului Politic National al PNL, care vor avea loc luni, potrivit unor surse liberale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.