Conducerea PSD a decis, joi, la Sinaia, ca partidul nu va participa la alegerile locale daca legea electorala va fi modificata in sensul revenirii la doua tururi de scrutin, a anuntat Liviu Dragnea, care a precizat ca aceasta va fi pozitia pe care o va prezenta la discutiile convocate de premier.

"Am discutat si despre actiunea profund nedemocratica initiata de PNL si de presiunile pe care PNL le exercita asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastra e foarte clara. In cazul in care, prin mijloace abuzive si nedemocratice, s-ar putea schimba aceasta lege, PSD nu va participa la alegerile locale", a afirmat joi seara Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul Comitetului Executiv al partidului

Dragnea a spus ca Guvernul nu trebuie sa se transforme in "instrumentul" PNL si sa amendeze legislatia, dupa ce a fost stabilit calendarul alegerilor prin hotarari de guvern (proiectele de HG privind data si calendarul alegerilor locale au fost elaborate de Autoritatea Electorala Permanenta, dar nu au fost inca discutate in sedinta de guvern-n.r).

Presedintele PSD i-a transmis premierului Dacian Ciolos ca va participa la discutiile pe care acesta a anuntat ca doreste sa le aiba cu partidele, la inceputul saptamanii viitoare, pentru a-i expune argumentele PSD. El a mai amintit ca, la votul de investire, Guvernul nu a avut in programul de guvernare modificarea legislatiei electorale, iar Dacian Ciolos s-a angajat ca va asigura alegeri corecte si impartiale, angajament pe care trebuie sa il respecte, scrie MEDIAFAX.

Liderul PSD a mai sustinut ca PSD nu poate accepta amendarea legii, dupa ce presedintele Romaniei, in Parlament, a criticat pe buna dreptate instabilitatea legislativa, dupa ce Curtea Constitutionala a adoptat o decizie in care s-a spus negru pe alb ca nu sunt permise modificari cu mai putin de un an inaintea scrutinului.

Potrivit social-democratului, daca ar accepta modificarea legii ar insemna ca, la toamna, PSD se poate trezi ca PNL vrea din nou sa modifice si legea alegerilor parlamentare.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.