Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca Guvernul a finalizat planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister si le-a sintetizat intr-un document care va fi trimis Parlamentului pana la finalul vacantei parlamentare, cerandu-le totodata ministrilor sa-l prezinte comisiilor de specialitate.

"Am finalizat planurile de actiuni sectoriale, cu prioritatile pe fiecare minister, ceea ce ati trimis in urma intalnirilor, discutiilor pe care le-am avut inclusiv sedintele informale de Guvern de sambata, de la instalarea Guvernului si pana acum. Am reusit sa sintetizam aceste prioritati sectoriale pe care vi le-ati fixat fiecare dintre dumneavoastra intr-un document pe care asa cum am promis o sa-l trimitem Parlamentului pana cand Parlamentul se intoarce din vacanta si o sa va rog sa va faceti timp sa mergeti in comisiile de specialitate sa prezentati aceste prioritati pe care vi le-ati stabilit si sa le discutati cu parlamentarii", le-a spus Dacian Ciolos ministrilor miercuri, la inceputul sedintei Executivului.

El le-a cerut membrilor Cabinetului sau sa se "concentreze" pe implementarea planului de masuri sectoriale in institutiile pe care le conduc pentru ca "timpul este scurt" si le-a transmis acestora ca trebuie sa faca diferentierea intre prioritatile pe care si le-a stabilit actualul Guvern si lucrurile care trebuie facute pentru administratrea "normala" a ministerelor.

De asemenea, Dacian Ciolos a anuntat ca se va deplasa la toate ministerele pentru discuta in detaliu modul in care conducerile acestora isi propuna sa implementeze masurile convenite. "Pentru a discuta in detaliu modul cum vati gandit sa implementati aceste masuri o sa va propun sa ne intalnim - cel putin la ministerele care au masuri prevazute in programul de guvernare - in zilele urmatoare, in urmatoarele doua, trei saptamani, o sa ma organizez in asa fel incat sa vin la dumneavoastra la ministere pentru a discuta impreuna cu dumneavoastra si cu conducerea ministerelor modul in care vati propus sa va organizati pentru aplicarea, implementarea, acestor masuri., pentru ca o sa le urmarim impreuna", le-a spus Ciolos ministrilor.

Premierul a amintit ca a cerut Ministerului de Finante sa faca lunar o evaluare a executiei bugetare si ca o parte a acesteia este legata de masurile prioritare incluse in panul de reforma sectoriala.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Dacian Ciolos a a mai anuntat ca joi va avea intalniri in acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii si Ministerului Energiei, scrie MEDIAFAX.

Guvernul discuta, miercuri, in sedinta, normele metodologice privind legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolventei persoanei fizice, dar si constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.