Congresul TSD se reuneste, sambata, pentru a decide asupra noii conduceri a formatiunii, in urma plecarii lui Mihai Sturzu de la sefia organizatiei, fiind inscrisi in cursa trei candidati, actualul lider afirmand insa ca, indiferent cine va fi noul sef al TSD, "castigator va fi Liviu Dragnea".

Congresul este programat sa inceapa la ora 11.00, la Romexpo, principalul obiectiv fiind stabilirea noului lider.

In cursa pentru sefia TSD sunt inscrisi trei candidati. Este vorba despre deputatul PSD, Gabriela Podasca, fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea si vicepresedintele TSD, Andrei Tinu. Inainte ca Tinu sa-si anunte candidatura, liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea despre Podasca si Petrea, ca ambele variante "sunt bune".

In prezent, functia de presedinte al organizatiei de tineret a PSD este ocupata de deputatul Mihai Sturzu, care a intrat insa in conflict cu actuala conducere a partidului, dupa ce a contestat modul in care a avut loc alegerea lui Liviu Dragnea in fruntea social-democratilor, la congresul din octombrie. Dragnea a criticat organizarea TSD pe care a numit-o “o simpla oglinda a organizarii in PSD” si a propus ca tinerii social-democrati sa vina cu plusvaloare in partid si sa sustina oameni cu experienta, fara a copia din metodele de conducere si organizare de la centru.

In plus, Mihai Sturzu, nu mai indeplineste criteriul varstei pentru a putea candida la Congresul de sambata.

Intrebat cu ce ganduri paraseste sefia TSD, Mihai Sturzu a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca pleaca din functie cu gandul ca "daca PSD are vreo sansa sa se reformeze, aceea este doar prin TSD”.

Acesta a mai precizat ca, pe viitor, marea sa incercare va fi aceea de "a accelera procesul de reformare a PSD". "PSD face acelasi dans de doi pasi inainte, unul inapoi, ceea ce imi dovedeste ca PSD nu a invatat lectiile din ultimul an. Nu mai putem sa ne gandim ca oamenii cred in continuare ceea ce vad la televizor fara sa treaca informatiile prin filtrul propriei gandiri. Daca PSD nu decide sa se reformeze ca partid, nu va avea sanse mari anul viitor (la alegeri - n.r.)”, a declarat deputatul Mihai Sturzu, pentru MEDIAFAX.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Cu privire la alegerile de sambata, Sturzu a explicat ca nu stie daca liderul PSD, Liviu Dragnea, are vreun favorit pentru sefia TSD, insa Sturzu a precizat ca „indiferent cine castiga alegerile, castigator va fi Liviu Dragnea”.

La Congresul PSD din octombrie, liderul TSD, Mihai Sturzu, a lansat o serie de critici la adresa conducerii si a lui Dragnea, cerand ca alegerile interne de saptamana trecuta sa nu fie validate, pe motiv ca a existat un singur candidat, adaugand ca abia" atunci vom face un puternic gest impotriva comunsimului". "Saptamana trecuta am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceausescu si bine a facut. Evident ca nu am ce sa-i reprosez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat functia. Vreau sa le reprosez ca nu au avut curaj sau nu au stiut sa duca pana la capat candidatura celor care nu au candidat pentru ca astfel ne-au pus pe noi intr-o pozitie in care am avut un singur candidat", a spus Sturzu.

Citeste si:
Orban: Sunt convins că Tineretul Național Liberal votează liber la...
Orban: Sunt convins că...

In replica, Dragnea a afirmat ca nu i-a urmarit discursul lui Sturzu. "Imi pare rau ca nu l-am vazut pentru ca eram afara, mi-a spus cineva. Fiecare alege sa-si faca propria campanie asa cum crede de cuviinta", a spus acesta.

Disensiunile au plecat si de la criticile lui Liviu Dragnea la adresa TSD, potrivit carora tinerii social-democrati doar ii copiaza in organizare si structura pe liderii centrali, fara sa aduca "plus-valoare"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.