Premierul desemnat Dacian Ciolos a declarat marti, in fata celor doua Camere ale Parlamentului, ca noul guvern se va baza pe transparenta in actul decizional, responsabilitate si deschidere catre dialog, adaugand ca mandatul acestui Cabinet a izvorat dintr-un moment critic care a fost inteles de presedintele Romaniei si de fortele politice, cand cetatenii par sa aiba o incredere "slabita" in mediul politic si autoritatile statului dupa tragedia de la clubul Colectiv.

In debutul discursului sau, Dacian Ciolos a tinut sa aduca un "tribut" victimelor incendiului de la clubul Colectiv si a spus ca astfel de tragedii nu trebuie sa se mai repete, astfel incat cauzele care au stat la baza acestei tragedii, coruptia, sa fie eliminate.

"Acest Guvern apare intr-un context social si politic exceptional. Mi-e greu sa incep acest cuvant de deschidere fara sa aduc tribut victimelor si familiilor victimelor tragediei de la clubul Colectiv. Gandurile noastre raman alaturi de ele. Romania pe care vrem sa o sadim este Romania lor. Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie sa se mai intample vreodata, este datoria morala pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii. De aceea, impreuna trebuie sa inlaturam cauzele acestei tragedii, mai ales coruptia. Este un moment critic, increderea in mediul politic, in autoritatile statului, pare slabita. Oamenii asteapta acum, mai mult decat oricand in ultimii 25 de ani, o schimbare a felului de a administra interesul public. Presedintele Romaniei si dumneavoastra, partidele politice, ati inteles acest moment critic si de aici a izvorat mandatul acestui Guvern. Programul propus de acest Guvern trebuie sa raspunda acestei realitati", le-a spus Ciolos parlamentarilor.

El a mai spus ca sarcina acestui guvern va fi sa puna bazele schimbarilor structurale viitoare si ca se va baza pe transparenta, responsabilitate si deschidere pentru dialog, iar obiectivul sau a fost aducerea in echipa guvernamentala de specialisti integri, scrie MEDIAFAX.

"Sarcina acestui Guvern, este de a crea cadrul necesar, neutru din punct de vedere politic, care sa puna bazele acestor transformari structurale. Sunt constient ca acest Guvern nu se poate angaja pe toate fronturile de reforma din societatea romaneasca, insa ne asumam un set de masuri concrete limitate ca numar dar cu impact si importanta sistemica. Ne asumam un numar de masuri pe care sa le ducem la indeplinire in dailog cu dumneavoastra si cu societatea. Ne asumam un numar de masuri pentru care, la final de mandat, vom da seama in fata societatii si a fortelor politice. Si mai ales ne asumam o guvernare bazata pe trei principii fundamentale: transparenta, responsabilitate si deschidere pentru dialog", le-a spus premierul desemnat parlamentarilor.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.