Klaus Iohannis a anuntat numele premierului, dupa o saptamana de discutii si doua runde de consultari.

Dacian Ciolos, de profesie inginer agronom, a devenit comisar pentru Agricultura in 2010, ducandu-si mandatul la bun sfarsit in noiembrie 2014. In luna iulie a acestui an, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Ciolos in functia de consilier special pentru securitate alimentara.

El a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 si pana in decembrie 2008, in Guvernul Tariceanu, pastrand insa permanent o reputatie de tehnocrat, scrie MEDIAFAX.

Intre 2005 si 2007, Ciolos a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentand totodata Romania in comisia speciala a Consiliului Uniunii Europene pe tema Agriculturii.

Anterior, intre 2002 si 2003, Dacian Ciolos a lucrat pentru Delegatia Comisiei Europene in Romania, pregatind implementarea SAPARD in Romania.

Dacian Ciolos este nascut in 27 iulie 1969, la Zalau.

Dupa absolvirea, in 1987, a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Simleul Silvaniei, specializarea Horticultura si Viticultura, a urmat cursurile Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1989-1994), obtinand diploma de inginer horticultor. A urmat apoi studii de agronomie aprofundata, specializarea "Sisteme de productie si Dezvoltare rurala" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franta, beneficiind de o bursa guvernamentala franceza (1995-1996) si un master stiintific (DEA) in "Economia dezvoltarii agricole, agro-alimentare si rurale" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) si Université Montpellier I (1996-1997). Incepand din anul 2000, este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM).

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Premierul Victor Ponta a anuntat, saptamana trecuta, ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia Guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada, adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ponta a spus ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, iar de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.

Zeci de mii de persoane au manifestat in Bucuresti si in alte orase mari din Romania, pentru a-si exprima revolta in legatura cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a cere demisia celor responsabili. In incendiul din Clubul Colectiv, 48 de oameni au murit, iar alti aproximativ 150 au fost raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.