Viceprimarul din Ploiesti Raul Petrescu, condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la cumparare de influenta, a ramas fara mandat, dupa ce vineri, Consiliul Local a votat o hotarare in acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Local Ploiesti a aprobat, vineri, o hotarare prin care a luat act de incetarea mandatului de consilier local detinut de viceprimarul municipiului Raul Petrescu (UNPR), ca urmare a sentintei Curtii de Apel Ploiesti care l-a condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la cumparare de influenta intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA.

Prezent la sedinta Consiliului Local Ploiesti, Raul Petrescu le-a spus colegilor sai ca instanta care a dat sentinta nu i-a interzis sa ocupe o functie publica si ca legea prevede ca ar fi putut sa-si piarda mandatul daca ar fi fost condamnat la o pedeapsa cu executare. In plus, viceprimarul a catalogat drept ”abuz in serviciu” votarea proiectului privind incetarea mandatului sau de consilier.

”Incetarea mandatului de consilier local facuta cu incalcarea legii, in cazul meu, se numeste abuz in serviciu si sunt dispus sa merg pana la capat pentru a face dreptate. (...) O pedeapsa privativa de libertate inseamna, conform legii, executarea detentiei”, a spus Raul Petrescu inaintea votului.

Un numar de 22 de consilieri locali au votat hotararea prin care viceprimarul a ramas fara mandatul de consilier local. Dupa vot, Raul Petrescu a parasit sala de sedinte.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au mentinut, in 20 octombrie, solutia data pe fond de Tribunalul Prahova. Astfel, Raul Petrescu a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat ca a incercat sa sprijine o persoana sa sustina mai repede examenul pentru obtinerea permisului auto. Ulterior, Raul Petrescu a anuntat, intr-un comunicat, ca nu va demisiona din functie, “in ciuda presiunilor politice si mediatice cu caracter meschin si manipulatoriu”, care sunt menite sa il ”discrediteze”.

Viceprimarul din Ploiesti Raul Petrescu a fost trimis in judecata in iunie 2013, fiind acuzat de complicitate la cumparare de influenta, dupa ce a rugat un inspector de asigurari, acuzat si el in dosar, sa intervina pe langa functionari de la Permise pentru ca o persoana sa fie reprogramata mai repede la examenul auto, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in perioada 22 martie 2013 - 8 aprilie 2013, Adrian Alexandru Oprea, prin intermediul lui Nicolae Neacsu si al viceprimarului Raul Alexandru Petrescu, a primit de la Lucian Bogdan 200 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Prahova si ca poate interveni pe langa acestia pentru "a-i determina sa-l reprogrameze pe inculpatul Bogdan Lucian pentru sustinerea probelor de examen in vederea obtinerii permisului de conducere intr-un timp cat mai scurt si fara respectarea procedurilor legale incidente". Lucian Bogdan fusese respins la proba practica a examenului auto si dorea reexaminarea intr-un termen mai scurt, deoarece avea un contract de munca in strainatate.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

In octombrie anul trecut, magistratii Tribunalului Prahova l-au condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pe Raul Alexandru Petrescu. In acelasi dosar, instanta a condamnat alte trei persoane.

Astfel, Bogdan Lucian, trimis in judecata pentru cumparare de influenta, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de doi ani si jumatate, aceeasi pedeapsa primind-o si Nicolae Neacsu, inculpat pentru complicitate la cumparare de influenta si Adrian Alexandru Oprea, trimis in judecata pentru trafic de influenta.

Raul Alexandru Petrescu este unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploiesti, fiind ales in Consiliul Local sub sigla PPDD. Ulterior, Raul Petrecu a trecut de la PPDD la UNPR, in baza Ordonantei 55/2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.