Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Alba, Florin Roman, spune ca deseurile din judet vor fi duse, in urmatoarele zece zile la Cristian (Sibiu), dupa ce autoritatile de mediu si-au dat acordul in acest sens, dupa care vor fi transportate la un depozit din Razboieni.

Florin Roman a declarat corespondentului MEDIAFAX ca autoritatile de mediu si-au dat acordul pentru ca deseurile colectate din judetul Alba sa fie duse in continuare, timp de zece zile, la depozitul din Cristian, judetul Sibiu.

Potrivit lui Roman, in cele zece zile societatea din Ocna Mures, judetul Alba, care detine un depozit in Razboieni va primi toate autorizatiile necesare, urmand ca acest loc sa fie autorizat temporar pentru a prelua, timp de un an, toate deseurile colectate in localitatile din judet. Depozitul de la Razboieni, localitate care apartine de Ocna Mures, are o suprafata de 3.500 de metri patrati, fiind acoperit.

"Cei de la Ministerul Mediului ne-au anuntat ca isi vor da acordul pentru o solutie temporara de 10 zile pentru ca in aceasta perioada deseurile menajere sa fie duse la depozitul din Sibiu. Dupa aceasta perioada va intra in functiune platforma provizorie de la Razboieni, care va prelua toate deseurile menajere din judetul Alba timp de un an de zile”, a spus Florin Roman.

Localitatile din judetul Alba s-au confruntat in aceasta saptamana cu o criza a deseurilor, dupa ce autoritatile de mediu au interzis depozitarea gunoiului colectat din judet in depozitul din Cristian, judetul Sibiu.

Joi, peste o suta de persoane, printre care doi deputati, consilieri locali si judeteni ai PSD, au participat, la Alba Iulia, la un miting de protest fata de modul in care autoritatile gestioneaza problema deseurilor, oamenii cerand demisia primarului Mircea Hava si a presedintelui CJ, Ion Dumitrel.

La actiunea din fata Consiliului Judetean Alba s-au alaturat si aproximativ 20 de angajati ai unei firme de salubritate din judet, imbracati in salopete de lucru, ei avand pancarte cu mesaje precum "Vrem sa muncim" si "Aveti obligatia sa va implicati in rezolvarea problemelor". Salariatii au sustinut ca locurile de munca le sunt puse in pericol de faptul ca in judetul Alba nu a fost finalizat depozitul de gunoi, care este construit printr-un proiect european de Consiliul Judetean Alba.

Citeste si:
Managementul deșeurilor: Clearing House și țintele de colectare...
Managementul deșeurilor:...

In acest timp, in unele orase sau comune din Alba colectarea gunoiului a fost suspendata pana la gasirea unei solutii privind depozitarea. In Alba, ultima groapa de gunoi a fost inchisa in aceasta vara deoarece nu respecta conditiile de mediu, iar de atunci gunoiul era transportat la depozite din alte judete, in majoritatea cazurilor la Cristian, in judetul Sibiu.

Garda de Mediu Sibiu a interzis depozitarea deseurilor provenite din alte judete la depozitul de gunoi din Cristian intrucat rampa se "apropie de capacitatea maxima", printre judetele afectate fiind Alba, insa administratorul haldei vrea sa conteste in instanta aceasta decizie. Reprezentantii Garzii de Mediu Sibiu declarau, luni, ca au interzis, in cursul zilei de vineri, accesul la depozitul de gunoi din Cristian al operatorilor care aduc deseuri din alte judete.

Citeste si:
Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu, prins de DNA când...
Vicepreședintele CJ Suceava...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.