Liviu Dragnea a declarat, referitor la votul din Camera in cazul Elenei Udrea, ca a fost "o actiune organizata de PDL", la care s-au "mai gasit aliati", el sustinand ca "cei de la PDL au votat in bloc impotriva solicitarii justitiei, cei de la UNPR la fel, se pare ca si cei de la ALDE".

"Poate au fost cativa colegi de la noi (de la PSD - n.r.) care nu au votat cu bilele la vedere. Dar, din ceea ce mi-au spus colegii mei (...) si nu am de ce sa cred ca ma mint, cei de la PDL au votat in bloc impotriva solicitarii de la justitie, cei de la UNPR la fel, se pare ca si cei de la ALDE si o mare parte din liberali", a spus Dragnea, vineri, la Negresti Oas, inainte de reuniunea Comitetului Executiv National al PSD.

Presedintele PSD a adaugat ca, dupa parerea sa, a fost vorba de o organizare foarte buna, nu de "o stare emotionala care sa genereze un curent". "Din ce am vazut eu, sunt aproape convins ca a fost o organizare, (...) au si ei foarte buni organizatori si ma refer la cei de la PDL", a mentionat el.

"Puteau sa puna 100 de urne, acolo a fost o actiune organizata, o spun foarte clar si raspicat, prin care s-a stabilit ca cererile justitiei sa fie respinse. (...) Dupa parerea mea, a fost o actiune organizata de PDL, la care, sigur, au mai gasit aliati", a mai spus Dragnea.

El a acuzat totodata PNL de "limbaj dublu".

"Ce au facut alaltaieri in Parlament a fost ceva rusinos, un partid care are limbaj dublu, care este ipocrit. Ori se hotarasc si ei sa inteleaga ca nu se mai poate face politica in felul asta si atunci vom avea o colaborare corecta pe teme mari ale tarii, ori, daca nu, inseamna ca ei raman ancorati in trecut si zic sa colaboreze ei intre ei", a sustinut Dragnea.

Intrebat, pe de alta parte, daca va cere clarificari in urmatoarea sedinta a coalitiei in legatura cu pozitiile UNPR si ALDE, Dragnea a mentionat ca va dori sa aiba loc o discutie pentru a vedea daca toti inteleg in acelasi mod sa faca politica.

"Nu cer clarificari, in coalitie avem statut egal. Voi dori sa avem o discutie sa vedem daca toti avem acelasi mod de a face politica, daca intelegem la fel sa facem politica, pentru ca nu cred ca asa trebuie sa functioneze lucrurile", a mentionat Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Ceea ce noi am stabilit la Congres nu au fost vorbe in vant, sunt lucruri pe care ni le asumam si pe care trebuie sa le si aplicam. Nu cred ca este firesc ca noi, parlamentarii, sa ne dam cu parerea atunci cand institutii ale statului au anumite solicitari", a mai spus Dragnea.

El a aratat ca nu parlamentarii stabilesc arestarea sau retinerea, ci doar creeaza aceasta posibilitate.

"Si spun a nu stiu cata oara, poate reusim vreodata sa modificam Constitutia si sa ramana imunitate parlamentara numai pentru declaratiile politice. Din cate stiu, dumneavoastra nu aveti imunitate parlamentara, oamenii simpli nu au, primarii nu au, eu nu am avut cand am fost trimis in instanta, cred ca justita trebuie lasata sa-si urmeze cursul, asa cum crede ea de cuviinta", le-a mai spus Dragnea jurnalistilor.

La votul de miercuri in Camera Deputatilor, cererea de incuviintare a retinerii Elenei Udrea a avut 123 de voturi "pentru" si 119 "impotriva", fiind admisa, in timp ce solicitarea privind arestarea preventiva a fost respinsa.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Initial, surse din Comisia de numarare a voturilor au anuntat ca cererea privind incuviintarea retinerii Elenei Udrea a fost respinsa de Camera Deputatilor. Ulterior, aceleasi surse au precizat ca s-a decis ca voturile sa fie renumarate intrucat au fost cazuri in care unii parlamentari au introdus mai multe bile in aceeasi urna.

Rezultatul final a fost anuntat dupa doua ore de discutii si numarare a voturilor.

Decizia de a vota separat solicitarea de retinere si de arestare preventiva a Elenei Udrea a fost luata de Biroul Permanent al Camerei, PSD-UNPR-ALDE insistand pentru introducerea acestei noi practici, in timp ce PNL a avut obiectii, iar secretarul Camerei a avetizat ca va exista confuzie la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.