Elena Udrea a venit la DNA, vineri, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile din noul dosar, ea declarand, intrebata daca se asteapta sa iasa cu catuse, ca este ilegala punerea catuselor, adaugand: "Doar daca am de gand sa fug sau sa ma bat cu procurorii".

Elena Udrea a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 10.00 si a spus ca a venit sa dea declaratii in fata procurorilor, precizand ca putea sa fie evitat "tot circul acesta" daca era citata mai demult de anchetatori, in noul dosar, in care este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Intrebata daca este pregatita sa iasa din nou in catuse de la DNA, dupa ce Camera Deputatilor a dat aviz pentru retinerea sa de catre procurori, Elena Udrea a spus ca legea prevede ca este ilegala punerea catuselor.

"Nu stiu. Se mai practica catusele? Este ilegal, sa stiti, scrie in lege. Este ilegal sa pui catuse ... Doar daca am de gand sa fug sau sa ma bat cu procurorii, sau ...", a adaugat Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai spus ca va putea sa dea mai multe date referitoare la ancheta dupa ce va sta de vorba cu procurorii. Intrebata daca va face dezvaluiri in fata anchetatorilor, Elena Udrea a spus: Nu am promis niciodata dezvaluiri, am spus doar ca ce am de spus o sa spun. Poate ca pentru presa o sa fie dezvaluiri".

Procurorii au citat-o pe Elena Udrea sa se prezinte vineri la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile din noul dosar, care vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care Elena Udrea ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Elena Udrea a fost chemata la DNA dupa ce plenul Camerei Deputatilor a avizat cererea de incepere a urmaririi penale a deputatul in noul dosar si a incuviintat retinerea acesteia, insa nu si arestarea preventiva. Astfel, procurorii vor putea sa ii aduca la cunostinta acuzatiile, o vor putea retine pentru 24 de ore, insa nu vor putea cere si arestarea acesteia, putand lua masura controlului judiciar.

Elena Udrea a declarat, dupa votul din Parlament in care s-a aprobat retinerea, dar nu si arestarea sa, ca este strigator la cer, ca ceea ce s-a intamplat "este circ, si nu justitie", adaugand: "Au dat-o ca la rabini: una pentru procurori, una pentru Udrea". DNA a cerut in 20 octombrie aviz de la Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale, retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, in noul dosar.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.