Fostul presedinte Traian Basescu a declarat miercuri seara ca ministrul de interne Gabriel Oprea ar trebui sa demisioneze pentru ca "onoarea de general il obliga" la un astfel de gest, adaugand ca zece ani nu a vazut motocicleta in fata coloanei sale oficiale si ca ordonanta SPP trebuie "zburata".

"Onoarea de general de care face atata caz il obliga sa demisioneze", a declarat Traian Basescu, la B1Tv. El a mai spus ca principalul raspunzator pentru moartea politistului Bogdan Gigina este cel care i-a dat ordin sa se aseze in fata coloanei oficiale. "Nu de la Oprea a primit dispozitia sa se aseze in fata coloanei, cel care i-a dat dispozitie este primul care trebuie facut raspunzator" a mai spus el, precizand ca timp de zece ani cat a fost presedinte nu a vazut niciodata o motocicleta deschizand coloana oficiala.

Basescu a mai spus ca nu vrea sa faca "jocuri politice" dar, referitor la numarul mare de deplasari cu coloana oficiala ale lui Oprea, este convins ca acesta a exagerat si a folosit serviciile politiei si in scopuri personale, pentru a merge la restaurant sau la nunti. "Aici sunt convins ca a exagerat Oprea, e stilul lui... probabil si la restaurant si la nunti s-a dus cu coloana oficiala", a comentat el.

Intrebat de ce i-a acordat doua stele de general lui Gabriel Oprea, fostul presedinte a mai spus ca "generalii in rezerva se avanseaza mult mai usor, la propunerea consilierului pentru securitate nationala sau a ministerelor". " "El este in rezerva, este doar onorific, nu ia bani in plus nici acum nici la pensie..(..) Da, ii plac titlurile astea, s-a facut si doctor", a mai comentat Basescu.

El a mai spus ca ordonanta care permite liderilor de partide sa beneficieze de paza SPP este o "nebunie" si "trebuie zburata". "Coloanele astea costa, daca securitatea acestor demnitari nu justifica, asta e..", a comentat el, acuzandu-l pe presedintele Klaus Iohannis ca a vrut sa-i dea Alinei Gorghiu paza SPP, iar premierul Victor Ponta a vrut sa-i faca "un cadou" lui Liviu Dragnea, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.