Cererea privind incuviintarea retinerii Elenei Udrea a fost respinsa, miercuri, de Camera Deputatilor, fiind inregistrate 142 de voturi impotriva acestei solicitari si 119 "pentru", au declarat surse din comisia de numarare, insa voturile sunt renumarate dupa ce s-au constatat vicii de procedura.

[Update]

Surse din comisia de numarare a voturilor au mentionat ca au fost inregistrate 142 de optiuni "impotriva" si 119 "pentru".

Ulterior, insa, s-a constatat ca au fost cazuri in care unii parlamentari au introdus mai multe bile in aceeasi urna, fiind luata decizia de a se renumara voturile, au mentionat sursele citate.



Cererea privind inceperea urmarii penale in cazul Elenei Udrea a fost aprobata, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 193 de voturi "pentru", 106 "impotriva", alte sase voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Potrivit anuntului facut in plen, la sedinta au fost prezenti 325 de deputati, iar 299 de voturi au fost valabile. Dintre aceste voturi, 193 au fost "pentru", 106 "impotriva", iar 6 voturi au fost anulate.

Deputatii urmeaza sa se pronunte, tot prin vot secret cu bile, asupra cererilor justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Elenei Udrea.

In interventia sa la dezbaterile din Camera Deputatilor, Elena Udrea a spus ca nu a cerut si nu a luat niciodata "vreun leu sau vreun euro" de la Bogdan Buzaianu.

"Cat priveste faptul ca si acest dosar pleaca de la un denunt al deja celebrei doamne Topoliceanu, lucru acesta imi da ocazia sa spun ca modul in care denuntatorii sunt tratati astazi de procurori in lumina noului Cod Penal, faptul ca ei raman liberi si daca este cazul chiar cu banii furati (...) da ocazia sa vedem nu doar incredibile delatiuni, ci si incredibila mizerie morala a societatii", a mai spus Elena Udrea.

"V-as fi scutit poate de acest moment daca doamna procuror m-ar fi audiat inainte de a face solicitarea de arestare preventiva pentru ca spre deosebire de celelalte doua dosare, fata de noile acuzatii cunosc lucruri si le voi spune cand sunt intrebata", a mai aratat Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Adresandu-se deputatilor, Elena Udrea a mai spus ca "va veni si randul lor" indiferent "cat de parteneri cu sistemul" se considera, sustinand ca vor prelua puterea doar cei care sunt "pe placul sistemului" si care vor fi gata "sa execute ordine", scrie MEDIAFAX.

"Dragi colegi de la putere sau din opozitie, indiferent cat de parteneri cu sistemul va considerati, fiti convinsi ca va veni si randul vostru, va veni vremea cand vor exploda acuzatii la adresa voastra asa cum mi se intampla mie acum. (...) Atunci cand nu veti mai folosi sistemului pentru a pune mana si pe guvernare va trebui sa alegeti: plecati de buna voie acasa sau plecati la puscarie", a declarat deputatul Elena Udrea.

"Cei care ma asculta ar putea spune ca orice metoda este buna pentru a scoate din politica niste oameni care au gresit, as fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, daca toti cei acuzati chiar ar fi vinovati si daca cei care ar veni in loc ar fi oameni fara de pata. Vor veni, insa, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata sa execute ordine si sa lase sistemul sa conduca in locul lor", a adaugat fostul ministru.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.