Primarul din Techirghiol, Adrian Stan, arestat preventiv pentru luare de mita la sfarsitul saptamanii trecute, a fost suspendat din functie luni, prin ordin al prefectului, masura ramanand in vigoare pana la incetarea masurii preventive, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, a emis, luni, Ordinul nr. 540/2015, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului primarului orasului Techirghiol, Adrian Stan, pana la incetarea masurii arestarii preventive.

”Prefectura Constanta, prin compartimentul de specialitate, va comunica prezentul ordin domnului Stan Viorel Adrian, Consiliului Local Techirghiol si secretarului orasului. Prezentul Ordin poate fi atacat in instanta de contencios administrativ”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Constanta.

Atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar, care urmeaza sa fie ales in sedinta Consiliului Local Techirghiol ce va avea loc luni dupa-amiaza. Orasul Techirghiol a ramas fara viceprimar in luna februarie cand viceprimarul de atunci a murit, iar in toata aceasta perioada nu a fost desemnat un alt consilier care sa preia aceste atributii.

Duminica, Adrian Stan a fost suspendat si din calitatea de membru al PNL, anuntul fiind facut duminica, intr-o conferinta de presa, de presedintele liberalilor constanteni, Gheorghe Dragomir, scrie MEDIAFAX.

Primarul din orasul Techirghiol, liberalul Adrian Stan, retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant cand primea 40.000 de lei mita de la reprezentantul unei firme care are contracte de lucrari cu primaria, a fost arestat preventiv, sambata, de Tribunalul Constanta.

Intr-un comunicat transmis de Directia Nationala Anticoruptie se arata ca, in perioada 2013 - 2015, Adrian Stan, in calitate de primar al orasului Techirghiol, a primit in mai multe randuri de la un om de afaceri - denuntator in cauza - sume de bani cu titlu de mita, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de executie lucrari.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

In 13 octombrie 2015, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei si respectiv 64.000 de lei, reprezentand un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei si respectiv 1.600.000 lei, care urmau sa fie emise de societatea denuntatorului in temeiul aceluiasi contract si achitate de Primaria Techirghiol.

”In baza acestei intelegeri, vineri, Adrian Stan a primit de la aceeasi persoana suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infractiunii flagrante”, preciza DNA.

Adrian Stan este primar al localitatii Techirghiol din anul 2008, cand a candidat din partea PNL. El este si presedintele organizatiei PNL Techirghiol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.