Comisia juridica nu aproba nici cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, vicepresedintele comisiei Ciprian Nica precizand ca nu a fost intrunit numarul de voturi pentru aviz, fiind inregistrate 11 optiuni "pentru", 7 "impotriva", 3 abtineri si un vot anulat..

[Update]

Anterior, nici cererea DNA de incuviintare a retinerii deputatului Elena Udrea nu a intrunit in Comisia juridica numarul de voturi pentru aprobare. Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica a precizat ca au fost inregistrate 11 voturi "pentru", fata de 12 necesare pentru aviz. De asemenea, au fost opt voturi "impotriva", 2 abtineri si un vot anulat, la sedinta comisiei fiind prezenti 22 de deputati.

DNA a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.



[Update]

Cererea DNA de incuviintare a retinerii deputatului Elena Udrea nu a intrunit in Comisia juridica numarul de voturi pentru aprobare, a anuntat vicepresedintele comisiei Ciprian Nica. Astfel, au fost inregistrate 11 voturi "pentru", opt "impotriva", 2 abtineri si un vot anulat, la sedinta comisiei fiind prezenti 22 de deputati.

Nica a precizat ca membrii comisiei urmeaza sa precizeze in raport rezultatul votului si faptul ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru aprobarea cererii de incuviintare a retinerii Elenei Udrea, iar plenul Camerei va decide.

Membrii Comisiei juridice urmeaza sa ia o decizie si in privinta cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului Elena Udrea.

Anterior, Comisia juridica a aprobat cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, inregistrandu-se 19 voturi "pentru", 2 "impotriva" si un vot anulat.



Comisia juridica a luat in discutie, vineri, cererile de incepere a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva a deputatului Elenei Udrea, la prima parte a sedintei fiind prezenta si Udrea, insotita de un avocat.

La comisie sunt prezenti 20 de deputati, membri ai comisiei. Deputatii juristi voteaza asupra celor trei cereri ale justitiei, privind inceperea urmaririi penale, retinerea si arestarea preventiva, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

Sedinta se desfasoara in absenta presei.

Elena Udrea a fost prezenta inca de dimineata la Parlament pentru a studia in continuare dosarul. DNA a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea umraririi penale, a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.