Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a anuntat marti ca partidul sau a decis ca parlamentarii liberali sa intre in greva japoneza pentru adoptarea legii votului prin corespondenta si ca la intoarcerea presedintelui Klaus Iohannis din SUA va avea loc ultima runda de negocieri.

"Astazi (marti – n.r.) am luat o decizie, as putea sa-i spun chiar extrema, din punctul de vedere al gesturilor parlamentare. O sa avem de luni greva japoneza a parlamentarilor. Mergem la munca, dar vom critica povestea cu votul prin corespondenta pe toate canalele", a declarat Alina Gorghiu la Realitatea TV.

Co-presedintele PNL a mai spus ca la intoarcerea presedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa in SUA va trebui sa fie o ultima runda de negocieri pe tema votului prin corespondenta. "Cred ca la intoarcerea presedintelui in tara, fiind pe ultima suta de metri in care putem adopta aceasta lege, a votului prin corespondenta, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016, avand aceasta modalitate alternativa de vot, cred ca la intoarcerea presedintelui va trebui sa fie o ultima runda de consultari", a spus Alina Gorghiu.

"Nu-i sugerez presedintelui ce sa faca, dar eu as simti aceasta nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat, intr-un fel, foarte multe etape pentru a onora obligatia fata de Diaspora", a adaugat Gorghiu.

Legea votului prin corespondenta ar trebui sa fie gata pana in noiembrie, pentru a putea fi aplicata la alegerile legislative din 2016, in conditiile in care CC si Comisia de la Venetia au stabilit ca legislatia nu poate fi amendata cu mai putin de un an inaintea scrutinului, scrie MEDIAFAX.

Proiectul votului prin corespondenta a fost considerat o prioritate a sesiunii parlamentare trecute, dupa alegerile prezidentiale existand consultari la Palatul Cotroceni si un acord de principiu. Cu toate acestea, partidele parlamentare au modificat legislatia electorala, dar nu au convenit asupra unui proiect de lege, la Parlament fiind inregistrate patru initiative pe aceasta tema.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.