Gabriel Oprea, a declarat, sambata, la Galati, ca parlamentarii formatiunii nu vor vota motiunea de cenzura initiata de PNL deoarece actualul Guvern este unul bun, el reiterand, totodata, sprijinul fata de presedintele Klaus Iohannis.

"Ne tinem de cuvant - mergem cu actuala coalitie de guvernare. Nu vom vota motiunea de cenzura; consideram ca Guvernul actual este unul bun care are performante economice pentru Romania si, repet inca o data, il sprijinim pe presedintele Romaniei. Este o mare nevoie, mai ales in Parlamamentul Romaniei, sa sprijinim tot ceea ce inseamna securitatea nationala a Romaniei. Am facut-o si o facem in continuare", a declarat, intr-o conferinta de presa, Gabriel Oprea.

Intrebat daca, la votul motiunii, parlamentarii UNPR vor sta in banci, Oprea a raspuns: "Parlamentarii nostri nu vor vota motiunea de cenzura, ca sa fiu mai clar". Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a participat, sambata, la Galati, la o intalnire cu delegati ai filialelor din judetele Galati, Constanta, Tulcea, Vrancea si Buzau. La eveniment au mai fost prezenti secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, deputatul Laurentiu Chirvasuta, primarul municipiul Galati, Marius Stan, si vicepresedintii Cristian Popescu Piedone si Simona Man.

Potrivit lui Oprea, in cadrul intalnirii UNPR si-a consolidat "brandul partidului - siguranta si prosperitate pentru romani", precizand ca Marius Stan a fost desemnat presedinte al organizatiei municipale UNPR Galati. Anterior, deputatul PNL Mircea Toader a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta, sambata dimineata, la Galati, ca sansele ca motiunea de cenzura sa treaca depind de modul cum se vor pozitiona parlamentarii UNPR.

"Sansele depind de pozitia pe care o are UNPR-ul si sigur ca, daca UNPR-ul, in interesul national, hotaraste ca trebuie sa fie schimbat premierul, se schimba, daca nu, este foarte dificil, este vot secret. Eu sper, cu toate ca am auzit ca aplica si ei metoda sa stea in banca. Daca stai in banca, sigur ai o temere privind modul cum vor vota parlamentarii", a spus Toader. Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a citit, miercuri, in plenul Parlamentului, textul motiunii de cenzura a liberalilor, intitulata "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", semnata de 180 de parlamentari.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Motiunea va fi dezbatuta si votata marti.

Copresedintele PNL Vasile Blaga declara, saptamana trecuta, ca va avea intalniri cu liderii UNPR pentru sustinerea motiunii de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.