Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploiesti, ca PSD sustine ramanerea la guvernare si ca, personal, il sprijina in continuare pe Victor Ponta, Dragnea adaugand ca, dupa parerea sa, si partidul il va sustine pe premier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent, vineri, la Ploiesti, la conferinta de alegeri a conducerii PSD Prahova, liderul social-democrat Liviu Dragnea a caracterizat situatia de trimitere in judecata a premierului Victor Ponta drept una "foarte grea". "E o situatie foarte grea pentru ca sunt consecinte foarte importante si pentru partid, si pentru stabilitatea guvernamentala, si pentru tara. Nu discutam, deci, de sustinerea sau nu a unui primar de comuna. Eu, personal, il sustin in continuare pe Victor Ponta", le-a declarat Liviu Dragnea jurnalistilor inaintea deschiderii conferintei PSD Prahova.

Liderul social-democrat a afirmat ca partidul pe care-l conduce sustine ramanerea la guvernare si ca PSD va discuta atat in interiorul partidului, cat si interiorul Coalitiei de guvernare despre situatia generata de trimitera in judecata a premierului.

Dragnea a mai spus ca, in opinia sa, si partidul il va sustine in continuare pe Victor Ponta si ca situatia acestuia va fi discutata la Comitetul Executiv de saptamana viitoare, chiar daca acesta fusese convocat in alt scop.

Intrebat daca PSD a mai trecut in istoria sa printr-o situatie la fel de complicata, Dragnea a spus ca nu stie ca partidul sa fi traversat o perioada atat de dificila in timp ce se afla la guvernare.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, in stare de libertate, de catre procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari. Ponta, avocat la data faptelor, era reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, ca "imaginea Romaniei are foarte mult de suferit", iar, din punctul sau de vedere, solutia la aceasta problema ar fi cea pe care a propus-o si in iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, in 5 iunie, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.