Victor Ponta a salutat decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care acestia au respins definitiv cererea PNL de urmarire penala a premierului, Ponta precizand ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele politice fara a se folosi de justitie.

"Ma bucur pentru decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie - pur si simplu au aratat inca o data ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele politice fara a se folosi de justitie", a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai scris ca ar putea sa depuna la randu-i o plangere penala pentru denunt calomnios, dar nu va face acest lucru pentru ca are "lucruri mai importante de facut" decat sa il sanctioneze pe un "oarecare lider PNL Cluj".

"Nu il stiu personal, dar toti cunoscutii mei din Cluj imi spun ca este un clovn fata de care Vanghelie e un intelectual rasat", a precizat premierul.

In acelasi context, Ponta a continuat, adaugand ca "raman" doua lectii pentru liberali, acuzandu-i, totodata, de "ipocrizie si duplicitate", scrie MEDIAFAX.

"Raman insa doua lectii pentru PNL (daca vor sa invete): 1. Nu mai incerca sa folosesti justitia ca sa-ti suplinesti propria impotenta politica. Mai devreme sau mai tarziu asta este o tactica pierzatoare. 2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat solutia (confirmata azi de judecatori) demonstreaza inca o data ca PNL "iubeste" justitia doar cand ii convine. Nu cred ca cineva mai are dubii fata de ipocrizia si duplicitatea lor!", a incheiat premierul.

Instanta suprema a respins, joi, plangerea depusa de PNL Cluj impotriva solutiei de neancepere a urmaririi penale dispuse de Parchetul ICCJ in cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz in serviciu intrucat nu ar fi respectat termenul organizarea alegerilor partiale la Cluj.

"Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Partidul National Liberal - filiala Cluj, impotriva ordonantei nr.46/P/2015 din data de 6 aprilie 2015 dispusa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva", se arata in decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Copresedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan a depus, in 20 ianuarie, la Parchetul ICCJ o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva premierului Victor Ponta, pentru ca nu organizeaza alegeri partiale la presedintia Consiliul Judetean Cluj, dupa demisia lui Horea Uioreanu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.