Termenul privind functionarea Comisiei comune a celor doua camere ale Parlamentului privind legile electorale a fost prelungit pana la 31 decembrie 2015, au hotarat parlamentarii miercuri in plenul reunit.

Parlamentarii au adoptat hotararea privind prelungirea termenului de functionare a Comisiei de Cod Electoral pana la sfarsitul anului cu 368 de voturi "pentru" si 12 abtineri.

Senatorii si deputatii au adoptat in plenul reunit hotararea potrivit careia termenul privind consituirea Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, privind modificarea Legii partidelor politice si a Legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor elecorale se proroga pana la data de 31 decembrie 2015.

Comisia de Cod electoral a adoptat in sesiunea februarie-iunie modificarea legii partidelor, a legii privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale, legea alegrilor locale si legea alegerii Camerei Deputatilor si Senatului, care au fost aprobate de plenul celor doua Camere si promulgate.

Marea restanta a Comisiei este legea votului prin corespondenta, care ar trebui insa sa fie gata pana in noiembrie, pentru a putea fi aplicata la alegerile legislative din 2016, in conditiile in care CC si Comisia de la Venetia au stabilit ca legislatia nu poate fi amendata cu mai putin de un an inaintea scrutinului.

Comisia de Cod electoral a fost convocata, marti, 15 septembrie, pentru a discuta proiectul legii votului prin corespondenta, a anuntat, miercuri, presedintele comisiei Mihai Voicu, aratand ca spera ca, in doua saptamani, acest proiect sa intre in dezbaterea Senatului. Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si:
PNL: „Partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie...
PNL: „Partidului Pro România...

Proiectul votului prin corespondenta a fost considerat o prioritate a sesiunii parlamentare trecute, dupa alegerile prezidentiale existand consultari la Palatul Cotroceni si un acord de principiu. Cu toate acestea, partidele parlamentare au modificat legislatia electorala, dar nu au convenit asupra unui proiect de lege, la Parlament fiind inregistrate patru initiative pe aceasta tema.

Tot miercuri, PNL a depus un nou proiect de lege privind cresterea numarului de deputati si senatori de diaspora. Pe langa votul prin corespondenta, Comisia ar mai putea discuta modificarea legii privind alegerea presedintelui, scrie MEDIAFAX.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.