Un proiect de lege propus de sase parlamentari PSD si ALDE prevede ca primarii care au realizat stagiul complet de cotizare sa beneficieze de reducerea varstei standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de 4 ani, dar nu mai putin de 60 de ani, avand in vedere conditiile lor de stres.

Initiatorii propunerii legislative depuse joi la Parlament considera ca primarii au conditii de munca de stres, raspundere si trebuie sa beneficieze de aceasta facilitate.

Ei au apreciat ca, astfel, se vor corecta unele inechitati intre diferite categorii de pensionari. ”Avand in vedere conditiile de munca ale primarilor, si anume stres si raspundere, prin aceasta propunere legislativa s-a introdus un nou articol, respectiv art. 53 indice 1, prin care primarii care au realizat stagiul complet de cotizare sa beneficieze de reducerea standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de patru ani, dar nu mai putin de 60 de ani”, au mentionat initiatorii in expunerea de motive.

Proiectul, ai carui initiatori sunt deputatii PSD Ioan Munteanu, Ioan Stan, Gavril Marza, Ion Melinte, deputatul ALDE Sorin Teju si senatorul PSD Liviu Bumbu, va fi dezbatut mai intai la Senat, for decizional fiind Camera Deputatilor.

Aceasta propunere legislativa vine dupa ce, la sfarsitul lunii iunie, 29 de parlamentari PSD, PNL si UDMR au propus, printr-un proiect de lege, ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene sa beneficieze de pensii speciale, dupa modelului pensiilor speciale pentru parlamentari, scrie MEDIAFAX.

Proiectul, care se afla in consultare publica la Camera Deputatilor, prevede ca aceasta pensie speciala se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza inmultind numarul lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara aflata in plata. Aceasta pensie se indexeaza odata cu indemnizatia si se cumuleaza cu pensia din sistemul public si cu orice alte venituri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.