Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca PSD va lucra impreuna cu presedintele Klaus Iohannis la legea bugetului pe 2016, la legea salarizarii, dar si la legea votului prin corespondenta, precizand ca este nevoie de "pace politica" pentru dezvoltarea Romaniei.

"S-a vazut la Codul fiscal ca am putut lucra impreuna. (...) Vom lucra impreuna si la legea salarizarii, vom lucra impreuna si la buget si la votul prin corespondenta si la multe alte chestiuni importante. O pace politica in Romania nu poate sa genereze decat dezvoltare. Un razboi permanent politic sau hartuiala de dragul hartuielii nu ne da speranta ca chiar putem realiza o dezvoltare serioasa si stabila", a spus, duminica, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca Romania are nevoie de realizarea unui plan de dezvoltare pe urmatorii 20-30 de ani, iar pentru acest lucru este nevoie de o crestere economica sustinuta de peste 7%, obiectiv ce nu poate fi realizat decat in cazul in care puterea si opozitia conlucreaza, scrie MEDIAFAX.

"Ideea unui armistitiu pe termen lung intre fortele politice si cu implicarea serioasa a presedintelui Romaniei este o idee care vine si este necesara pentru a realiza in comun un proiect de tara"
, a adaugat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus, vineri seara, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate, care a avut loc la Mamaia, ca doreste un armistitiu politic pe termen lung care sa duca la realizarea unui plan de dezvoltare strategica a tarii.

"Vreau sa promovam ideile unei paci politice eficiente, ale unui armistitiu politic pe termen lung. Vreau sa promovam ideea unui pact politic al tututor fortelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficienta si strategica a acestei tari pentru urmatorii 20-30 de ani. Ganditi-va ce ar inseamna sa mergem ca si pana acum. O guvernare construieste ceva, mai mult sau mai putin, vine urmatoarea guvernare si darama tot sau se preocupa un an, doi sa schimbe tot ce au facut cei dinainte. Si Romania dupa fiecare ciclu politic pierde un an sau doi si pierde in competitia din ce in ce mai dura cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi sa promovam aceste idei de un climat politic bazat pe dialog si continuitate, nu cumva este posibil ca noi sa ne putem strange toate fortele politice in jurul marilor proiecte nationale, in jurul unui proiect de tara care sa fie peren si sa nu mai poata fi schimbat de nicio forta politica pentru ca a participat la constructia lui", a declarat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

"Imi doresc foarte mult sa intram intr-o noua epoca politica. Epoca Traian Basescu, o epoca a razboiului, s-a consumat, suntem intr-un moment de inflexiune. Avem un presedinte care nu pare ca-si doreste razboaie politice cu orice pret, haideti sa-l folosim, haideti sa-l lasam sa ne foloseasca. Sper sa inteleaga si presedintele, sper sa intelegem si noi, liderii de partid si membrii de partid, ca un razboi politic permanent dus cu orice pret si cu mize foarte mici nu face decat sa afecteze viitorul acestei tari", a mai afirmat Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.